Vinter

Här hittar du produkter lämpliga för issegling, snowkiteing och utförsåkning. Du väljer undermeny ute till vänster. Om du funderar på att börja segla på is eller snö så har du 4 olika varianter av segling att välja på, vi redogör för dem nedan. Har du frågor eller funderingar hjälper vi gärna till, maila bara info@surfspot.se.

 

Snö och vinterkites. Kite på is fungerar i mycket lätta vindar. välj 1,5 -4 kvm för nybörjare. Kitar kring 4kvm eller mer bör ha säkerhetssystem med både depower och quick release. De mindre modeller är perfekta som nybörjarkitar och lätta att lära sig styra. Denna typ av kite funkar även perfekt som barnkite eller prova-på-kite för vänner eller familj.å 4-5,5 kvm. Snowkiting kräver lite större kite än iskiting, räkna med ca 6-14 kvm för fullvuxen man och mindre för lättare personer. För att segla så stora kiter på ett säkert sätt krävs att man gått kurs eller lärt sig av annan person. Vi kan även förmedla kontakter för detta. Väljer du en closed cell eller uppblåsbar kite funkar den även att använda på vatten så då får du en åretrunt kite. Med en uppblåsbar behöver du ca 1-2 kvm större jämfört med om du väljer en foil (icke uppblåsbar).

 

Kitewing är en av de vinterseglingsvarianter som är lättast att börja med. Du kör med skridskor eller slalomskidor och håller i en vinge. Enkelt och naturligt. Fördelen är höga farter och enkel montering och enkelt komma igång. Nackdelen är att den funderar sämre/ineffektivare än exempelvis kite om det är mycket snö.
 

Brädor för vindsurfing på snö och is. Dessa perfekt för vindsurfingliknande segling på is och snöbelagd is. Funkar även på skrovlig eller dålig is. Lättare att komma igång med än vindsurfing då isen ju är stabilare än vatten. Det finns 2 typer av brärode, Icecarve bräda som är mycket likt vindsurfing och där man står nära isen. Sharp4 isvindsurfingbräda som styrs på samma sätt som en skateboard och ger snabbare svänngar och mer glid i lätta vindar på fina isar. Vi säljer även delar så du kan bygga din egen bräda.

Maila gärna oss vid frågor eller funderingar info@surfspot.se