Snö och Vinterkites

Snö och Vinterkites

Här hittar du kites lämpliga för segling på snö och is.

Low aspect kiterna som Ozone Explore och Flysurfer Peak är extremt poppulära modeller, perfekta för fjället men funkar även bra på frusna sjöar. Även en mindre 6:a drar en vuxen person upp för brantare backar som en skidlift. Det är en kite som väger under 1 kg exklusive bom. Kiterna har högt säkerhetstänk med bra depower så du inte skall bli lika lätt överriggad vinden ökar. Dessutom kan du både launcha och landa dem själv utan assistans.

Mid aspect kiterna är bra både som dragkiten samtidigt som den går att hoppa och kryssar bra.Ozone Pure är en bra instegsmodell med hög kvalite, ingår bom med denna kite så priset är riktigt konkurrenskraftigt. HQ Apex är vår mest sålda kite i detta segment, bra på det mesta och bra pris, den har depower vilket inte Pure har, bom ingår dock inte vilket det normalt inte gör med depowerkites. HQ Montana är lite mer high aspect, ger en snabbare  kite som svänger snabbare och är enklare hoppa. Lyxmodellen alla trånar efter Flysurfer Soul, grym prestanda, hoppar kanon, enkel launch, stabil i luften. Den funkar perfekt även på vatten då man kan köra den closed cell.

High aspect är långsmala kites, tävligsmodeller är alltid high aspect. De ger bäst aerodynamik em ställer lite högre krav på föraren då de är känsligare. Skall du snabbast runt en bana eller vill ha bästa prestadan på kryssvinkeln är det high aspect som gäller. Flysurfer Sonic, Ozone Chrono är bra och lättkörda high aspect kites. Vill du ha ännu extremare prestanda skall du spetsa in dig på Ozone R1 eller Flysurfer VMG, dessa kites är beställningsvara, kontakta oss för offert. Mail info@surfspot.se
Visa filter Dölj filter
Varumärke
I lager