Bodyboard – Köp bräda för bodyboarding – SurfSpot

Bodyboards

Har du testat bodyboarding någon gång? Om inte är det dags att göra det nu. En bodyboard fungerar på ungefär samma sätt som en surfbräda. Skillnaden är att den är mindre och du ligger ner istället för att stå upp – även om erfarna surfare ibland utmanar sig själva med att stå på ett knä på brädan. 

En bodyboard har är ofta uppbyggd med en cellplastkärna som har ett halt och tåligt laminat på botten. Formen är hydrodynamisk med en lätt kurvatur i nosen. Sidokanterna liknar kanterna på en surfbräda vilket möjliggör snabba svängar. Ofta har man byggd i förstärkningar i brädan som gör den styvare, dessa kallas för stringers. En bodyboard skall vara lätt och styv, ha bra glid och en form som är lätt att kontrollera. Dessutom utrustad med en säkerhetslina (så kallad leash) som du fäster exempelvis runt överarmen så du inte förlorar den i en våg. Vi säljer bara bodyboards av hög kvalitet som vi själva vill använda så du kan köpa din bodyboard tryggt hos SurfSpot. 

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Aqua Sphere Base Bugz Dakine FCS Hydro Olanders Sniper Tekkno Vision
I lager

Vilken bodyboard ska jag välja?

Under denna kategori hittar du en mängd bodyboards i olika storlekar och utföranden. Vilken bräda du väljer är helt upp till dig. Däremot finns det några egenskaper att ta hänsyn till när du gör ditt val. Dessa är kärnan, form och yta. 

Kärnan

Kärnan på en bodyboard avser det skummaterial som använts vid tillverkning. Materialet påverkar exempelvis brädans flexibilitet. 

De vanligaste är EPS kärna. Det är den cellplast man hittar i de flesta prylar byggda med cepllplast. 

Lite mer påkostade brädor typ Vision Flare Bodyboard-36 har en kärna av XPS. Det liknar EPS men tar upp minimalt med fukt och tål ännu mer belastning. 

Hos SurfSport hittar du även bodyboards tillverkade med PE kärna. Bland dessa Sniper Bodyboard Cluster PE Improve Series-44. Mycket styvt material med slutna celler som ej tar upp fukt. Bodyboards med PE kärna passar därför såväl bybörjare som erfarna surfare.    

Form

Brädans tail (delen längst bak) definierar dess riktningsrörelser och manövrerbarhet. En bodyboard med halvmåneformad tail ger ett bra grepp om vågorna. En “bat tail” (fladdermusformad svans) ger dig större utrymme för lyft och fart. 

Slick (skinn)

Slick kallas det material som finns på undersidan av din bodyboard. Brädans undersida påverkar hur snabbt den glider på vattnet. Alla bodyboards som du hittar under denna kategori är tillverkade med högkvalitativt slick som förbättrar upplevelsen av att surfa fram på vågorna.   Exempelvis HDPE (högdensitets-pe) eller Surlyn. 

Hur väljer jag rätt storlek på min bodyboard?

Oavsett om du ska köpa en bodyboard för barn eller vuxna ska brädan anpassas efter personens längd och vikt. Bodyboards för barn brukar vara mellan 83 och 94 cm långa. 

Under varje enskild produkt hittar du en guide för hur många kilo som de olika storlekarna klarar av. Var även noga med att välja rätt längd. Om brädan är för lång kommer dina knän slå emot den bakre kanten när du paddlar. Är den däremot för liten får du inte tillräckligt med flytkraft. Mät avståndet mellan marken och din navel eller mellan hakan och dina knän. Välj en bräda efter detta mått i kombination med din vikt. 

Bodybords och andra produkter för surfing hos SurfSpot 

Hos SurfSpot hittar du brädor för bodyboarding av alla dess slag. Utöver bodyboards säljer vi även användbara tillbehör för när du ska ut och surfa bland vågorna. Se exempelvis våra simfötter och säkerhetslinor. Dessutom kan du köpa brädor för andra former av surfing. Se exempelvis våra skimboards, vindsurfingbrädor och wakeboards, bland många fler alternativ. För mer information om vågsurfing kan du alltid läsa våra artiklar om vågsurfing här.  

Hos SurfSpot köper du all utrustning för aktiviteter i och på vattnet. Hör av dig till oss på info@surfspot.se om du har några funderingar.