Kite | Köp kites, brädor & kite surf-utrustning på Surfspot

Kite

Här hittar du vårt stora sortiment av kitesurfutrustning. Vi har kites, brädor och tillbehör från marknadens ledande tillverkare som Ozone, North, Core, Crazyfly, Eleveight, Flysurfer och HQ. Läs om hur du väljer rätt kite, och mycket mer i vår guide för kitesurfing.

Du kan filtrer fram den underkategori du är intresserad av i filtret nedan.

Visa filter Dölj filter
Undergrupper
I lager
Varumärke
Core kitepaket (skräddarsytt paket)
23999 SEK
31999 SEK
Köp!
Info
North Orbit Kite Rubine Red 2023
fr. 16699 SEK
fr. 18689 SEK
Core Xlite 2
fr. 16228 SEK
Ozone Catalyst kitepaket
fr. 15950 SEK
fr. 24966 SEK
Eleveight kitepaket (Freeride)
fr. 14595 SEK
fr. 24598 SEK
North Orbit Kite Pacific Blue 2023
fr. 13397 SEK
fr. 18689 SEK
1  2  3  4  5  6  7  8  ..19 Nästa »

Kitesurf utrustning

Oavsett om du är proffs eller har testat kite några gånger och vill ta steget till nästa nivå behöver du ha rätt utrustning. Hur mycket utrustning du ska köpa beror på vilken åkstil du kör. Dock finns det utrustning som används inom all kitesurfing. Dessa är följande: 

Kites (drakar)

Kites (kallas även kitedrakar, drakar eller segel) är en grundförutsättning för att kunna kitesurfa. På marknaden finns några olika kite-modeller som till exempel Foilkite, C-kite, Bow-kite samt hybrid-modeller. Vilken kite du ska köpa beror till stor del på vilken åkstil du kör. För dig som nyss börjat med kite surfing rekommenderar vi en hybrid-kite. Mer rutinerade åkare brukar ha ett par-tre kites i olika storlekar som de växlar mellan beroende på vindstyrka. 

Kiteboards (brädor)

Liksom i fallet med kites så finns det olika modeller av kitebrädor att välja bland. De flesta kitesurfare använder twintip-bräda. En twintip ser likadan ut fram som bak viket gör att du kan köra den åt båda hållen, dvs behöver ej jippa eller slå när du skall byta håll. Till vågor används istället ofta en vågbräda avsedd för kitesurfing. Dessa fungerar i stort sett likadant som en vanlig surfbräda med enda skillnaden att kitesurfbrädan utrustats ofta med straps, samt förstärkts för att klara högre farter. Det går även foila med din kite, här hittar du foilbrädor för kitesurf.

Bom och sele till kitesurf

Bom och sele är två andra grundläggande komponenter för att kunna kitesurfa. Bommen är själva handtaget du håller i. Med bommens hjälp kan du manövrera din kite samt styra hur mycket kraft som kiten ska ha. Till mindre modeller ingår ofta bom men till de flesta fullstora kites behöver man köpa till bom, du ser under respektive modell och bom ingår och vilka bommar vi annars rekommenderar. Är du osäker på vilken typ av bom du ska välja så hjälper vi på Surfspot gärna till. Skicka ett mail till info@surfspot.se så hör vi av oss. 

Har du en fullstor kite behöver du du också en sele som du fäster runt midjan. Selen har till uppgift att förhindra draken från att flyga iväg om du råkar tappa greppet om bommen. Det finns midjeselar som ger lite bättre manöverförmåga och det finns sittselar som är skonsammare mot ryggen om du har behov av det.

Tillbehör, reservdelar och övrig utrustning till kitesurf

Utöver kite, bräda, bom och sele så finns det en lång rad tillbehör och annan utrustning som kan vara bra att ha. Till exempel är våtdräkt, inklusive handskar, skor och huva i neopren att rekommendera om du vill ha en så lång säsong som möjligt. Vi rekommenderar även att införskaffa en hjälm anpassad för vattensport. Bland våra övriga tillbehör till kite hittar du bland annat kite-fodral och väskor, kitepumpar, leashar, fenor och mycket mer. Kolla även in våra reservdelar och reparationskit

Köp begagnade kiteboards, kites, m.m till bra pris

När du köper kitesurf-utrustning så sticker budgeten lätt iväg. Därför erbjuder vi också begagnade kites, begagnade kiteboards m.m – för dig som vill börja kitesurfa men inte vill lägga hela lönen på nya prylar. All utrustning genomgår en noggrann kontroll innan det hamnar på vår begagnat-sida. 

Har du kiteboards, drakar eller annan utrustning som du inte längre använder? Lämna in det till oss och få rabatt vid köp av ny utrustning i vår kiteshop.