Kite | Köp kites, brädor & kite surf-utrustning på Surfspot

Kite

Här hittar du vårt stora sortiment av kiteutrustning. Vi har kites, brädor och tillbehör från marknadens ledande tillverkare som Ozone, North, Core, Crazyfly, Eleveight, Flysurfer och HQ. Läs om hur du väljer rätt kite, och mycket mer i vår guide för kitesurfing. Vi säljer även begagnade kites och tar inbyte om du vill byta dina gamla kites till nya. Du hittar våra begagnade kites här. Du hittar lite grundläggande information om kitesurf under produktlistningen nedan.
Du kan filtrer fram den underkategori du är intresserad av i filtret nedan.

Visa filter Dölj filter
Undergrupper
I lager
Varumärke
Core kitepaket (skräddarsytt paket)
29999 SEK
40999 SEK
Köp!
Info
Eleveight kitepaket (Freeride)
fr. 19592 SEK
fr. 30196 SEK
Core Xlite 2
fr. 16998 SEK
North Orbit Kite Rubine Red 2023
fr. 14699 SEK
fr. 18689 SEK
Ozone Catalyst kitepaket
fr. 14690 SEK
fr. 24636 SEK
1  2  3  4  5  6  7  8  ..19 Nästa »

Kitesurfutrustning

Oavsett om du är proffs eller har testat kite några gånger och vill ta steget till nästa nivå behöver du ha rätt utrustning. Hur mycket utrustning du ska köpa beror på vilken åkstil du kör. Dock finns det utrustning som används inom all kitesurfing. Dessa är följande: 

Kite (drake)

Kite (kallas även kitedrake, drake eller segel) är en grundförutsättning för att kunna kitesurfa. På marknaden finns några olika kite-modeller som till exempel Foilkite, C-kite, Bow-kite samt hybrid-modeller. Vilken kite du ska köpa beror till stor del på vilken åkstil du kör. För dig som nyss börjat med kite surfing rekommenderar vi en vanlig hybridkite i 10-14 kvm beroende på vikt och vindförhållanden där du kommer köra mest. När man kiteat nått år brukar man ha 2-4 kites i olika storlekar som man växlar mellan beroende på vindstyrka men även bara 1 kite klarar relativt brett vindregister.

Kitebräda

Liksom i fallet med kite så finns det olika modeller av kitebrädor att välja bland. De flesta kitesurfare använder twintip-bräda. En twintip ser likadan ut fram som bak viket gör att du kan köra den åt båda hållen, dvs behöver ej gippa eller slå när du skall byta håll. Till vågor används istället ofta en vågbräda avsedd för kitesurfing. Dessa fungerar i stort sett likadant som en vanlig surfbräda med enda skillnaden att kitesurfbrädan utrustats ofta med straps, samt förstärkts för att klara högre farter. Det går även foila med din kite, här hittar du foilbrädor för kitesurf.

Bom och sele till kitesurf

Bom och sele är två andra grundläggande komponenter för att kunna kitesurfa. Bommen är själva handtaget du håller i. Med bommens hjälp kan du manövrera din kite samt styra hur mycket kraft som kiten ska ha. Till mindre trainerkites ingår ofta bom men till de flesta fullstora kites behöver man köpa till bom, du ser under respektive modell och bom ingår och vilka bommar vi annars rekommenderar. Är du osäker på vilken typ av bom du ska välja så hjälper vi på Surfspot gärna till. Skicka ett mail till info@surfspot.se så hjälper vi till.

Har du en fullstor kite behöver du du också en sele som du fäster runt midjan. Selen har till uppgift att förhindra draken från att flyga iväg om du råkar tappa greppet om bommen. Det finns midjeselar som ger lite bättre manöverförmåga och det finns sittselar som är skonsammare mot ryggen om du har behov av det.

Tillbehör, reservdelar och övrig utrustning till kitesurf

Utöver kite, bräda, bom och sele så finns det en lång rad tillbehör och annan utrustning som kan vara bra att ha. Till exempel är våtdräkt, inklusive handskar, skor och huva i neopren att rekommendera om du vill ha en så lång säsong som möjligt. Vi rekommenderar även att införskaffa flytväst/impactväst annpassar för kite. Även en hjälm anpassad för vattensport. Bland våra övriga tillbehör till kite hittar du bland annat kite-fodral och väskor, kitepumpar, leashar, fenor och mycket mer. Kolla även in våra reservdelar och reparationskit

Köp begagnade kiteboards, kites, m.m till bra pris

När du köper kitesurf-utrustning så sticker budgeten lätt iväg. Därför erbjuder vi också begagnade kites, begagnade kiteboards m.m – för dig som vill börja kitesurfa men inte vill lägga hela lönen på nya prylar. All utrustning genomgår en kontroll innan det hamnar på vår begagnat-sida. Vi pumpar exempelvis alltid upp begagnade kites och låter dem stå över natten inann vi säljer dem vidare.

Har du kiteboards, drakar eller annan utrustning som du inte längre använder? Lämna in det till oss och få rabatt vid köp av ny utrustning i vår kiteshop.