Surfbrädor | Köp vågsurfbrädor & tillbehör på Surfspot

Vågsurfbrädor

Surfbrädor för alla förhållanden och nivåer – från nybörjare till pro. Hitta din favorit bland våra longboards, funboards, fish-, minimals- och hybrid-brädor. Oavsett om du behöver en surfbräda för svenska förhållanden eller planerar att åka ner till Biarritz så hittar du garanterat det du behöver här. Vi har till exempel lätta och prisvärda softboards från Vision, tåliga och lätta epoxy-brädor från Torq och fantastiska surfbrädor i polyester, kolfiber och kork från Lost, m.fl. Behöver du tips eller vägledning så tveka inte att maila oss på info@surfspot.se.

Olika typer av surfbrädor 

Vågsurfing har en lång och stolt historia och under årens lopp har det utvecklats många olika typer av surfbrädor. De olika brädorna och materialen fungerar bäst under specifika förhållanden. Är du nybörjare och vill börja med vågsurfing kan utbudet kännas överväldigande. Men det går generellt att dela in brädorna i sju kategorier. På Surfspot har vi följande surfbrädor i vårt sortiment. 

  • Longboard: Longboards är den mest traditionella typen av surfbräda och ger bra stabilitet och glid då vågorna är lite mindre och långsammare (vilket ofta är fallet utmed Sveriges kuster). En longboard är vanligtvis 8-10 fot lång, har rundad nos och fena. En konstruktion som gör brädan enkel att paddla och fånga vågor med.
  • Funboard: Funboard är precis det som namnet antyder – en nöjesbräda. Denna surfbräda kombinerar longboardens paddlingsbarhet och stabilitet med kortare brädors styrförmåga. Funboard är det naturliga nästa steget efter att ha övat upp sina skills på en long- eller softboard. 
  • Fish board: En surfbräda som fått sitt namn efter sin stjärtfensformade tail (på surfspråk kallad swallow tail). Fishboarden är en kortare surfbräda som ofta är utrustad med två eller fyra fenor baktill. En utmärkt surfbräda för dig som gillar hög fart och snäva svängar. Passar små till medelstora vågor. 
  • Minimal: Minimals, eller Mini Malibu’s som de också kallas är namnet till trots relativt breda och långa brädor (6,5-8 ft). Minimals är lätta att paddla och lätta att fånga vågor med. Bra surfbräda för nybörjare som surfar små och långsamma vågor.  
  • Hybrid: Hybridbrädor är ingen enhetlig kategori utan kombinerar de bästa egenskaperna från olika surfbrädor.
  • Softboard: Alla kategorier ovan tillverkas ofta både i konventionell konstruktion och i Softboard. Softboards är klädda med EVA matta och har därmed inte samma behov av att vaxas för fotfäste. Dessutom är de lätta, har bra ofta extra bra flyt och kan kännas tryggare då de inte gör lika ont få på sig av misstag i en våg. Softboard blir allt populärare för varje år. 

Använd våra filter eller vår sökfunktion för att få fram önskad modell. 

Visa filter Dölj filter
Undergrupper
Fun/ Fish / Minimal / Hybrid Longboards Softboards
Varumärke
LibTech Oxbow Quiksilver Roxy SIC Softech Tahe Torq Vision
I lager
Surfbräda Torq Fish 6 6 Seagreen
4997 SEK
6199 SEK
Köp!
Info
Tahe Surf 8 4 Magnum
4199 SEK
Köp!
Info
Sic Drifter 7 2
3899 SEK
4899 SEK
Köp!
Info
Quiksilver Soft Break 8 GZHO
3997 SEK
5299 SEK
Köp!
Info
Quiksilver Soft Break 9 GZHO
4447 SEK
5399 SEK
Köp!
Info
Quiksilver Bat 6 0
5997 SEK
6999 SEK
Köp!
Info
Oxbow 7 0 Egg
2997 SEK
4299 SEK
Köp!
Info
Roxy Minimal 7 3
5997 SEK
8199 SEK
Köp!
Info
LibTech Pickup Stick 8 0
10998 SEK
Köp!
Info

Surfbrädor för barn och nybörjare

I Sverige får vi sällan uppleva den magiska surf som åkare i andra vatten tar för givet. Istället är det i regel små eller medelstora vågor i låg fart som står till bjuds. När det kommer till surfing så är grunderna att lära sig paddla, göra pop up och fånga vågor. Som första surfbräda kan vi rekommendera nybörjare att överväga en Softboard, gärna i större format. I början är det viktigaste att lära sig att hålla balansen och rida på vågen. När du blir mer erfaren kan du gå över till en surfbräda som låter dig manövrera snabbare (till exempel en funboard eller minimal). Detta appliceras även till barn som vill börja med vågsurfing. Den stora skillnaden är att en mindre bräda kommer vara enklare för ett barn att hantera, både i och utanför vattnet!

Tillbehör och utrustning till surfbrädor

Utöver surfbrädor har vi även mängder av annan utrustning och tillbehör till din surfbräda. Är du på jakt efter en ny leash eller fena, brädvax, väskor och bagar eller något annat så hittar du med största sannolikhet det du letar efter här. Vi erbjuder även uthyrning av surfbrädor i vår butik i Stockholm. Klicka här för att hyra en surfbräda.