Wakeboard | Köp wakeboards, bindingar & paket m.m | Surfspot

Wakeboard

Wakeboard är en kul och utmanade sport och för att komma igång behövs en del utrustning. Vi har allt du behöver för säker och kul wakeboarding från marknadsledarna Obrien, Liquid Force, Mystic m.fl. Vi har både wakeboardbrädor som lämpar sig för wakeboardpark och för att köra wakeboard bakom båt. Hos oss kan du köpa allt från lösa wakeboards och wakeboardbindingar till kompletta wakeboardpaket. Här hittar du även alla tillbehör som wakeboardlinor, impactvästar, hjälmar, våtdräkter m.m. I vår guide för wakeboard kan du läsa allt du behöver veta inför ditt köp av wakeboard. De flesta i vår personal kör regelbundet wakeboard både i park och bakom båt så har du frågor eller funderingar hjälper vi gärna till på info@surfspot.se.

Filtrera dig ner till den underkategori du är intresserad av, välj mellan Wakeboards för båt, Wakebaords för park samt Boots och bindingar.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Base Liquid Force Mystic Obrien
Undergrupper
Boots och bindningar Wakeboards för båt Wakeboards för park
I lager
Base Track Wakeboard
fr. 2197 SEK
fr. 2399 SEK
Liquid Force FLX
3897 SEK
4799 SEK
Obrien SOB
3997 SEK
6999 SEK
Liquid Force Trip 130
2397 SEK
3599 SEK
Köp!
Info
Base Cult Boot
1198 SEK
Köp!
Info

Utrustning till wakeboard

För att kunna åka wakeboard behöver du rätt utrustning. Nedan följer en kort beskrivning av vilka olika delar som krävs och vad du ska tänka på vid köp av wakeboard. Har du frågor eller vill du att vi sätter ihop ett skräddarsytt wakeboard paket till dig? Skicka då ett mail till info@surfspot.se eller besök vår butik i Stockholm.

Wakeboard

När det kommer till wakeboard, eller bräda, så måste du först bestämma om du vill åka efter en båt eller i en park. Båt-wakeboards är styvare i konstruktionen och ofta utrustad med fenor. Park-wakeboards är till för att trixa med på hinder och saknar därför fena. När du ska köpa wakeboard är det bra om du väljer en bräda som har rätt längd i förhållande till åkarens vikt. 

Storleksguide för wakeboard-brädor

Åkarens vikt
Under 45 kg - Wakboard upp till 130 cm
55 kg - Wakeboard mellan 130-134 cm
70 kg - Wakeboard mellan 135-140 cm
80 kg - Wakeboard mellan 138-142 cm
90 kg - Wakeboard mellan 140-146 cm
Över 100 kg - Wakeboard över 142 cm

Men det går att vara hyfsat flexibel med storleken för vanlig hobbyåkning, dvs en person kan absolut köra på en bräda som är lite större eller mindre också. 

Bindning

Bindningen är den anordning som ser till att dina fötter sitter sammankopplad med din wakeboard. När det kommer till bindning så är det viktigt att den sitter stabilt. Har du för lösa bindningar är risken stor att foten glider ur med skador som följd. Bindningar kommer i två varianter – open toe eller closed toe. Ska bara en person använda brädan så rekommenderar vi closed toe då detta ger bättre stöd till mer avancerade åkare. Open toe är bra om flera ska dela på brädan då den tillåter större variation i fotstorlek, eller för barn som växer fort.  

Alla bindningar vi säljer passar till alla wakeboards i vårt sortiment, med ett undantag. Liquid Force Flextrack funkar bara till Flextrack-brädor. 

Wakeboardpaket

Det enklaste sättet att komma igång med wakeboarding är att köpa ett färdigt paket som innehåller både bräda och bindning. Dessa innehåller oftast ett par bindningar som är anpassade för att passa ett brett span av skostorlekar, vilket möjliggör att wakeboardpaketet kan användas av flera familjemedlemmar. Utöver vår e-handel kan du alltid komma in till vår butik i Stockholm för att få hjälp att hitta en kombination som matchar det du är ute efter!

Lina

Gällande lina så kan du använda dig av följande tumregel: Ju mer avancerat du åker och ju mer du hoppar, desto bättre lina behöver du. Är du nybörjare så klarar du dig fint med en billig wakeboardlina, alternativt en vattenskidlina. En bra wakeboardlina ska vara oelastisk och stretcha så lite som möjligt. Helst ska linan kunna delas upp i segment så att du kan anpassa längden efter aktuella förhållanden. 

Säkerhetsutrustning och tillbehör till wakeboard

Åker man wakeboard så bör man ha hjälm. Detta gäller såväl nybörjare som proffseliten. På Surfspot har vi ett brett urval av hjälmar till barn och vuxna. En annan bra sak att investera i är en impactväst. Detta är en flytväst som sitter åt tajtare om kroppen och klarar vattenkontakt i högre fart. Klicka här för att se hjälmar och impactvästar som passar för wakebaord. Vidare kan vi även erbjuda fodral och väskor att bära din utrustning i alt om du skall resa med den. Vill du förlänga säsongen kan vi även tipsa om våtdräkter