SUP bräda | Köp stand up paddleboard – Surfspot

SUP bräda (Stand up paddle boards)

SUP har på kort tid blivit Sveriges snabbaste växande vattensport och passar alla i familjen. Surfspot har sålt SUP brädor i över 12 år och har sedan dess samlat på oss mängder av erfarenhet och kunskap. Vi har valt att ta in varumärken och produkter som vi tycker håller bra kvalitet. Likaså har vi också valt bort många paddelbrädor som vi inte tycker håller måttet. Vi har SUP brädor från marknadsledande tillverkare Starboard, Red Paddle, och Tahe (fd Bic) samt från svenska märken som Black Cat och Whitespot mfl.

Här hittar du SUP brädor som matchar allas behov på prestanda, kvalitet och pris. Vi har uppblåsbara supar om du vill ha en tålig bräda som är lätt transportera och förvara eller fasta supar om du vill ha maximal prestanda. Du kan sortera på kategorierna nedan genom filtret. Vi testar alla supar, och säljer inget som vi inte själva skulle vilja paddla. Förutom test på vattnet gör vi även regelbundna tester i butiken på allt från styvhet hos uppblåsbara supar till val av paddel.

Vad är en SUP bräda?

En SUP-bräda är en bräda som åkaren står på och driver framåt med hjälp av en paddel. SUP står för stand up paddleboarding och är en sport som snabbt blivit mycket populär. SUP-brädorna finns i olika modeller och storlekar för att passa åkarens varierande behov och erfarenheter.

SUP – 6 olika kategorier av stand up paddle board

Det finns en mängd olika modeller av paddleboard på marknaden. En del är utformade till att åka snabbt med. Andra fungerar även att segla. Här är sex vanliga kategorier av paddle board:

  • Allround-SUP passar både plattare vatten och vågor och kan användas till lite av varje, så som till exempel vid lunchturer, som badplattform eller till enklare vågsurf.
  • Touring-SUP är för dig som vill kunna ta dig en längre distans. Kursstabila supar som har bra glid och riktningsstabilitet.
  • Race-SUP är en paddelbräda för dig som vill ha maximal fart och acceleration.
  • Våg-SUP för dig som vill surfa i vågor.
  • Vind-SUP innebär att du både kan paddla och vindsurfa din vindsupbräda.
  • Foil-SUP innebär att du har skrovet i luften och endast fenan är i vattnet. Foil-supen är en mer avancerad form av supbräda och kräver erfarenhet.

Hård eller uppblåsbar paddelbräda?

Ett viktigt beslut du måste ta när du köper stand up paddle board är om din SUP ska vara uppblåsbar eller hård (fast). Generellt kan man säga att ju styvare paddelbräda du har, desto bättre glid får du. Med en hård bräda ser du till att kraften överförs från paddeln till brädan på ett så effektivt sätt som möjligt. Har du begränsade möjligheter transportera och förvara en fast sup kan en uppblåsbar SUP bräda vara ett bättre val. En uppblåsbar är lättare att förvara i bilen, båten eller förrådet då de går att få ner till en ryggsäcks storlek. Uppblåsbara SUP:ar är dessutom hållbarare än hårda när det kommer till att landstiga på steniga stränder och klippor.

På Surfspot kan vi erbjuda mängder av paddelbrädor i både hård och uppblåsbar modell. Klicka här för att se våra uppblåsbara allround-SUP brädor.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa SUP-bräda?

Vill du ha en stand up paddleboard som fungerar bäst för det du tänkt göra så behöver du göra lite research innan köp. På Surfspot har vi över 12 års erfarenhet av SUP och kan därför dela med oss av mängder av tips, råd och kunskap. Välj någon av våra guider nedan eller klicka här för att komma till alla våra guider, tester och inlägg om SUP.

Har du funderingar kring val av sup bräda eller tillbehör och kringutrustning?  Tveka inte kontakta oss på info@surfspot.se. Du är också välkommen till vår fysiska butik i Kungens kurva i Stockholm.

SUP bräda allroundSUP bräda waveSUP bräda race


Visa filter Dölj filter
SUP kategorier
Allround SUP brädor (Hårda) Allround SUP brädor (Uppblåsbara) Begagnad SUP Race/Touring (Hårda) Race/Touring (Uppblåsbara) Red Paddle SUP Starboard SUP SUP Rea Uppblåsbara kajaker Vågsup Vindsup hårda Vindsup uppblåsbar
Varumärken
AHD Ariinui Black Cat Exocet Nah Skwell Red Paddle Shark Starboard Tahe Unifiber Whitespot
I lager
SUPGUIDE
0 SEK
Köp!
Info
Exocet Discovery 10'8 package
4797 SEK
5998 SEK
Köp!
Info
Starboard Sup 10 8 x 33 Mini GO Zen SC utan paddel
Denna bräda är B-sortering, det innebär att den inte inte uppfyller den grafiska de...
5497 SEK
8999 SEK
Köp!
Info
Exocet Discovery 11'6 package
5497 SEK
6198 SEK
Köp!
Info
Exocet Discovery 12'6 package
5898 SEK
6598 SEK
Köp!
Info
Black Cat Dragonfly No. 2 2022
6690 SEK
8490 SEK
Köp!
Info
Black Cat Dragonfly No. 6 2022
6990 SEK
8490 SEK
Köp!
Info
Black Cat Dragonfly No. 7 2022
6990 SEK
8490 SEK
Köp!
Info
Black Cat Zapper Kingfisher
6990 SEK
8488 SEK
Köp!
Info
Shark SUP Adventure 12 6 x 32 2022 (uppblåsbar)
Ink paddel med kolfiberskaft, leash, mobilfodral, pump, väska och reparationskitt.
6997 SEK
8899 SEK
Köp!
Info
Shark SUP Adventure 12 6 x 30 2022 (uppblåsbar)
Ink paddel med kolfiberskaft, leash, mobilfodral, pump, väska och reparationskitt.
6999 SEK
7999 SEK
Köp!
Info
Shark SUP Adventure 12 6 x 34 2022 (uppblåsbar)
Ink paddel med kolfiberskaft, leash, mobilfodral, pump, väska och reparationskitt.
7499 SEK
8399 SEK
Köp!
Info
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla