SUP bräda | Stort utbud av stand up paddleboards – Surfspot

SUP brädor (Stand up paddle boards)

SUP har på kort tid blivit Sveriges snabbaste växande vattensport och passar alla i familjen. Surfspot har sålt SUP brädor i över 12 år och har sedan dess samlat på oss mängder av erfarenhet och kunskap. Vi har valt att ta in varumärken och produkter som vi tycker håller bra kvalitet. Likaså har vi också valt bort många paddelbrädor som vi inte tycker håller måttet. Vi har SUP brädor från marknadsledande tillverkare Starboard, Red Paddle, och Tahe (fd Bic) samt från svenska märken som Black Cat och Whitespot mfl. 

Här hittar du SUP brädor som matchar allas behov på prestanda, kvalitet och pris. Vi har uppblåsbara supar om du vill ha en tålig bräda som är lätt transportera och förvara eller fasta supar om du vill ha maximal prestanda. Du kan sortera på kategorierna nedan genom filtret. Vi testar alla supar, och säljer inget som vi inte själva skulle vilja paddla. Förutom test på vattnet gör vi även regelbundna tester i butiken på allt från styvhet hos uppblåsbara supar till val av paddel.

SUP – 6 olika kategorier av stand up paddle board

Det finns en mängd olika modeller av paddleboard på marknaden. En del är utformade till att åka snabbt med. Andra fungerar även att segla. Här är sex vanliga kategorier av paddle board:

  • Allround-SUP passar både plattare vatten och vågor och kan användas till lite av varje, så som till exempel vid lunchturer, som badplattform eller till enklare vågsurf. 
  • Touring-SUP är för dig som vill kunna ta dig en längre distans. Kursstabila supar som har bra glid och riktningsstabilitet. 
  • Race-SUP är en paddelbräda för dig som vill ha maximal fart och acceleration. 
  • Våg-SUP för dig som vill surfa i vågor. 
  • Vind-SUP innebär att du både kan paddla och vindsurfa din vindsupbräda.
  • Foil-SUP innebär att du har skrovet i luften och endast fenan är i vattnet. Foil-supen är en mer avancerad form av supbräda och kräver erfarenhet.

Hård eller uppblåsbar SUP?

Ett viktigt beslut du måste ta när du köper stand up paddle board är om din SUP ska vara uppblåsbar eller hård (fast). Generellt kan man säga att ju styvare paddelbräda du har, desto bättre glid får du. Med en hård bräda ser du till att kraften överförs från paddeln till brädan på ett så effektivt sätt som möjligt. Har du begränsade möjligheter transportera och förvara en fast sup kan en uppblåsbar SUP bräda vara ett bättre val. En uppblåsbar är lättare att förvara i bilen, båten eller förrådet då de går att få ner till en ryggsäcks storlek. Uppblåsbara SUP:ar är dessutom hållbarare än hårda när det kommer till att landstiga på steniga stränder och klippor.

På Surfspot kan vi erbjuda mängder av paddelbrädor i både hård och uppblåsbar modell. Klicka här för att se våra uppblåsbara allround-SUP brädor.

SUP bräda allroundSUP bräda waveSUP bräda race


Visa filter Dölj filter
SUP kategorier
Allround SUP brädor (Hårda) Allround SUP brädor (Uppblåsbara) Begagnad SUP Foilsup Race/Touring (Hårda) Race/Touring (Uppblåsbara) Red Paddle SUP SUP Rea Vågsup Vindsup hårda Vindsup uppblåsbar
Varumärken
AHD Ariinui Black Cat Exocet Nah Skwell Obrien Red Paddle Shark Starboard Surfstar Tahe Unifiber Whitespot
I lager
SUPGUIDE
0SEK
Köp!
Info
22
Exocet Discovery 10 9 package
3598SEK (4598SEK)
Köp!
Info
33
Whitespot SUP 11 8 x 30 (uppblåsbar)
4697SEK (6999SEK)
Köp!
Info
10
Ariinui Sup inflatable 10.6 PRIME H-lite
Lätt bräda med mycket volym (305 liter) för bra stabilitet. Komplett med uppblå...
5997SEK (6698SEK)
Köp!
Info
33
Starboard Sup 10 8 x 33 Mini GO Zen SC 2021 (B-sortering)
Denna bräda är B-sortering, det innebär att den inte inte uppfyller den grafiska de...
5997SEK (8999SEK)
Köp!
Info
14
Unifiber Experience iWindsurf 280 (uppblåsbar)
Uppblåsbar vindsurfingbräda från Unifiber. 280cm lång, 85cm bred. Vikt brä...
7697SEK (8999SEK)
Köp!
Info
1  2  3  4  5  ..6  Nästa »  |  Visa alla

Bra att tänka på innan du köper SUP bräda

Vill du ha en stand up paddleboard som fungerar bäst för det du tänkt göra så behöver du göra lite research innan köp. På Surfspot har vi över 12 års erfarenhet av SUP och kan därför dela med oss av mängder av tips, råd och kunskap. Välj någon av våra guider nedan eller klicka här för att komma till alla våra guider, tester och inlägg om SUP. 

I vår stora SUP Guide kan du läsa mer om SUP, till exempel hur du väljer rätt bräda. 

I guiden Vad skiljer i olika prisklasser på uppblåsbara sup kan du läsa vad som skiljer en billigare uppblåsbar SUP från en dyrare. 

Klicka på Test av styvhet SUP för att komma till vårt senaste test av styvhet hos uppblåsbara paddleboards. 

Har du funderingar kring val av sup bräda eller tillbehör och kringutrustning?  Tveka inte kontakta oss på info@surfspot.se. Du är också välkommen till vår fysiska butik i Kungens kurva i Stockholm.