Torrdräkt för paddling - kajak, SUP & kanot

Torrdräkt för paddling

Här hittar du torrdräkter lämpliga för paddling med kajak, sup eller kanot. Dessa dräkter andas och har mycket bra rörlighet, men är ej byggda för att simma under vattnet med huvudet annat än en väldigt kort stund. Torrdräktens huvudsakliga syfte är att hålla dig torr och varm. Om du letar efter torrdräkter för andra ändamål än paddling kan du kika in hela vårt utbud av torrdräkter.

Att paddla kajak, SUP eller kanot under det kallare halvåret ger dig en spektakulär upplevelse, med gnistrande frostbeklädda träd och grenar som sträcker sig över vattnet. Paddling på vintern kan vara magiskt och något som alla bör prova någon gång. Med rätt utrustning kan du se till att få lång, bekväm och säker säsong. Med en torrdräkt och ett vettigt underställ fryser du inte och är helt torr efter paddlingen.

En torrdräkt täcker hela kroppen och skyddar mot vatten. Den används för att hålla kroppen undan vattnet och är därför tätad vid öppningarna. Torrdräktens syfte är att hålla användaren torr, då vatten snabbt kyler ner människan. Inte minst under vinterhalvåret.
Visa filter Dölj filter
Varumärke
Base Dry Fashion ION Magic Marine Mystic Starboard
Storlek
XS S ST M MT L LT XL XLT XXL XXLT XXXL
I lager
ION Fuse Lightweight Drysuit FZ
fr. 7497 SEK
fr. 9999 SEK

Torrdräkt för SUP

För för paddling av exempelvis SUP krävs både god komfort och bra ventilation. Torrdräkten bör vara både mjuk och lätt i tyget. Dräkten ska inte vara i vägen när du rör armar och axlar, och den behöver också ha god andningsförmåga. Torrdräkten behöver inte sitta speciellt tajt i halsen eftersom du sällan är under ytan med huvudet nån längre stund vid paddling. Läs mer om torrdräkter och hur du väljer rätt här.


Torrdräkt för kajak

En torrdräkt anpassad för kajak förlänger säsongen för paddlaren. Torrdräkten har även en säkerhetsfunktion under vinterhalvåret, då vattnet når låga nivåer. Med en torrdräkt hålls vattnet ute och kajakpaddlingen kan ske bekvämt. Torrdräkten håller borta vattnet, men man behöver ha underställ under torrdräkten för att hålla värmen ordentligt.