Skimboard – Köp bräda för skimboarding – SurfSpot

Skimboards

Skimboarding är en aktivitet som ökat i popularitet de senaste åren. Vattensporten påminner om att åka skateboard eller snowboard – förutom att du istället för att färdas på asfalt eller snö tar dig fram på grunt vatten. På en skimboard kan den erfarne göra alla möjliga manövreringar och tricks.

Skimboards finns i olika modeller men är i stora drag en omkring 90 cm lång och 40 cm bred bräda. Under denna kategori hittar du ett brett utbud av skimboards i olika storlekar, färger och med unika detaljer. Köp skimboards av hög kvalitet från SurfSpot.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Skimone Tekkno Vision
I lager

Vilken storlek ska jag välja?

Det är många faktorer som spelar in när du ska välja storlek på din skimboard. Bland dessa  vikt och längd. En skimboard för barn är såklart mindre än för vuxna. Hur snabb du är har också stor påverkan. Med det menas hur snabbt du kan springa för att fånga en våg eller slide. Erfarenhet och stil i vattnet har också betydelse.

Ju högre hastighet du kan komma upp i desto bättre flyter du och då blir det enklare att ta sig fram med brädan. Ju större bräda du köper, desto högre kommer flytförmågan vara. Skimboarding är inte alltid så enkelt för nybörjaren. Har du svårt att komma upp i höga hastigheter kan det därför vara en god idé att köpa en större skimboard. 

Erfarna skimmare föredrar generellt mindre skimboards då de är lättare att manövrera och göra tricks med. Är du inte lika erfaren behövs en större bräda som flyter bättre och som klarar av att ta hela din vikt. 

Vilken form på skimboard ska jag välja?

Under denna kategori hittar du skimboards i olika former och utföranden. Här finns bland annat symmetriska modeller likt Skimboard SkimOne EPS Epoxy Bamboo Clover där nosen och svansen har ungefär samma form. Denna skimboard är tillverkad i glasfiber med en EPS kärna och förstärkningar av bambu. Brädan finns i tre olika storlekar. 

Med en symmetrisk skimboard är det lättare att komma ut ur tricks åt olika håll. Denna påminner om en skateboard eftersom den är i trä och ofta används till tricks. Med en symmetrisk bräda kan den som vill och vågar utmana sig själv på rails och andra hinder. Är du en van skateboardåkare? Varför inte även testa dina talanger i vattnet? 

Är du inte lika bekväm med att stå på brädan finns såklart flera riktigt bra modeller för dig också. Se exempelvis Skimboard SkimOne 37 95cm Wailuku red teal. Detta är en klassisk skimboard som är tillverkad i sju lager pressad och impregnerad poppelträ. Denna bräda ger precis lagom lyftkraft och styvhet för att även nybörjaren ska kunna glida fram på vattenytan. 

Allt du behöver för aktiviteter under och ovanför vattenytan 

Hos SurfSport kan så väl erfarna skimmare som den som är ny på skimboarding köpa brädor av bästa kvalitet. Här finns modeller utmärkta för professionella åkare som vill utmana sig själva, men också mer stabila varianter med god flytförmåga. 

Förutom skimboards finns även en mängd andra produkter för vattensport på vår hemsida. Vill du testa på andra brädor finns även kitebrädor, SUP-brädor och vindsurfingbrädor

Oavsett om du ska aktivera dig med skimboardning eller vindsurfing är det kallt i svenska vatten större delen av året. Då kan det vara bra med en värmande våtdräkt som passar bra under höst, vinter och vår. 

Hos SurfSpot köper du all utrustning för aktiviteter i och på vattnet. Hör av dig till oss på info@surfspot.se om du har några funderingar.