Flytväst kajak | Köp flytväst för kajakpaddling | Surfspot

Flytväst kajak

Vid köp av flytväst för kajakpaddling är rörelseförmåga av högsta prioritet. När du paddlar rör du överkroppen, samtidigt som du sitter ner. Det ger speciella förutsättningar för skärning och material. Turerna kan dessutom bli långa och då är passform och funktionalitet helt avgörande, men också flera justeringspunker, lättåtkomliga fickor och särskild förvaring. Säkerhet har dock alltid högsta prioritet. 

Köp din flytväst för kajakpaddling från Surfspot. Vi vet hur viktigt det är med en riktigt bra flytväst när du är ute bland vågor och stilla vattendrag. Under denna kategori hittar du kajakflytvästar i olika modeller – välj en som passar dig och dina behov.

Hur ska en flytväst för kajakpaddling se ut?

När du paddlar kajak är det som nämns ovan mycket viktigt med rörelsefrihet kring armarna. Då med din komfort i åtanke eftersom det är störande och i längden obekvämt om armarna vid varje rörelse går emot flytvästens sidor.

En flytväst för kajakpaddling är ofta tunn i ryggen för att det inte ska vara obekvämt när västen går emot kajakens ryggstöd. En tunn flytväst erbjuder dessutom optimal rörelseförmåga, så att du smidigt kan ta dig ur kajaken samt klättra upp i den igen om du ramlar i vattnet. 

Kom ihåg att rätt klädsel även är viktigt för bästa möjliga komfort under din paddeltur. Kolla bland annat in våra torrdräkter för paddling och våra tillbehör för torrdräkter

Måste man ha flytväst när man paddlar kajak?

Alla flytvästar som du hittar under denna kategori är speciellt anpassade för kajakpaddling. En bra flytväst är nödvändig. Den håller dig säker så att du kan utöva din favoritaktivitet utan att behöva oroa dig över att falla i vattnet. 

Så måste man ha flytväst när man paddlar kajak? Det tycker vi. Råkar du ut för en olycka och faller i vattnet kan flytvästen rädda liv. Det är ofta svårt ta sig upp i kajaken från vattnet så du kan behöva stanna länge i vattnet innan du antingen når land eller lyckas ta dig upp i kajaken igen. Flytvästen är viktig året runt – det kan vara jobbigt att simma långa sträckor även när det är varmt i vattnet. 

Visa filter Dölj filter
I lager
Varumärke
Aquarius Baltic ION Mystic NRS Obrien Starboard

Vilken flytväst ska man ha? 

När du väljer ut en flytväst för kajak ska du främst utgå från modell och storlek. Det är viktigt att du inte köper en för liten flytväst, då den ska sitta skönt så att du orkar paddla i långa stunder. En för stor flytväst är såklart inte heller bra av säkerhetsskäl. Det finns dessutom vissa detaljer som en flytväst för kajak ska ha, bland annat smarta fickor och justeringsmöjligheter. Bra förvaring är mycket viktigt. Kolla även in våra vattentäta väskor att ha med sig ut på sjön. 

Utseendet är ofta något som väger tungt vid val av flytväst – vi rekommenderar däremot att du prioriterar säkerhet. Alla flytvästar för kajak som du hittar under denna kategori är framtagna med fokus på säkerhet i kombination med design. Därför kan vi lova att du kommer hitta en som faller dig i smaken.

Kom ihåg att detaljer i starka färger är ett plus. Starka färger syns bättre på avstånd och gör det därför lättare för andra som befinner sig ute på havet att upptäcka dig. Bland vårt sortiment hittar du flera flytvästar med snygga färgstarka detaljer. Se exempelvis Baltic Dinghy Pro med neongröna ränder på sidorna. Eller Ion Booster X.  Reflexdetaljer kan ge samma effekt. Här är Mystic Star Flotation Vest ett bra exempel.  

Hur väljer jag rätt storlek på flytväst?

För varje flytväst som du hittar under denna kategori finns en storleksguide som gör det möjligt att få en förståelse för vilken väst som passar dig bäst. Ta fram ett måttband och mät ditt mått över bröstet. För de flesta flytvästar finns nämligen bröstmåttet utskrivet. 

När du väl fått hem flytvästen kan du justera storleken ytterligare, så att den passar din kroppsform perfekt. Flytvästens storlek kan ofta justeras med hjälp av:

  • Justerbart midjeband
  • Justerbara sidoband
  • Justerbara axelband
  • Snörning som kan knytas

Passar flytvästarna både dam och herr? 

De flesta flytvästar som du hittar under denna kategori är av unisex-modell. Med andra ord kan de bäras av både män och kvinnor. När du köper flytväst ska du utgå från modellernas storleksguide, och välja en som du tror passar din kroppsstorlek. Vi har även två flytvästmodeller för barn mellan 20-40 kg

Köp din flytväst för kajakpaddling hos Surfspot

Vill du köpa en flytväst för kajakpaddling som gör att du kan njuta av långa härliga turer ute på vattnet? Då ska du välja en flytväst från Surfspot. Vi har valt att enbart arbeta med produkter från kvalitetstillverkare. Dessutom säljs våra flytvästar alltid till ett bra pris – för att alla ska kunna njuta av kajakpaddling när det är som bäst. 

Köp flytvästar för kajak av hög kvalitet – känn dig trygg, bekväm och snygg på samma gång. Vidare säljs alla våra produkter med ett års garanti samt reklamationsrätt, så att du kan skicka tillbaka din flytväst om du inte är nöjd. Testa själv vilken flytväst du tycker är bäst. 

På vår hemsida hittar du produkter för en mängd olika vattensporter. Kolla även in våra vindsurfingbrädor, våtdräkter och kitepaket, för att nämna några exempel. Hos Surfspot köper du all utrustning för aktiviteter i och på vattnet. Hör av dig till oss på info@surfspot.se om du har några funderingar.