Tips våtdräkt för barn

Vi säljer fler och fler våtdräkter för barn, både perfekt för vattensport men även bra för längre baddagar på stranden eller behagligare simhallsbesök och utan blåa läppar och skallrande tänder. Dessutom ger våtdräkten lite simstöd så när man skall lära sig simma eller går i simskola är det ett utmärkst stöd för att träna upp tekniken. Om du skall ut och resa i varmare länder så är barnvåtdräkten också ett bra solskydd och skydd mot maneter och annat.

Vad skall man tänka på när man köper våtdräkt för barn?

För barn är det minst lika viktigt som för vuxna att våtdräkten fungerar och värmer. Det finns billiga barnvåtdräkter på marknaden som är sydda av vanliga klädfabriker men de fungerar väldigt dåligt i vattnet så vi har valt att bara satsa på dräkter sydda av specialiserade våtdräktstillverkare som kan göra rätt passform och täta sömmar.

A. Storlek

En våtdräkt skall igentligen sitta tajt utan luftfickor för maximal prestanda och värme. Följer man storleksguiden på respektive dräkt kommer dräkten sitta så. Detta kan man få kompromissa lite med på barndräkter då många barn tycker det känns för tajt. Det fungerar utmärkt välja en större storlek än guiden också för att barnet skall tycka våtdräkten är enkel att ta på och av och sitter bekvämare när barnet är torrt men dräkten får ej samma värme och prestanda i vattnet då. Det kommer dock värma acceptabelt även om den sitter lite slappt på vissa ställen.

B. Passform

Barn har mer varierande symmetri än vuxna då olika delar kan växa i olika perioder. Därför kan du inte alltid förvänta dig få lika bra passform som en vuxen kan få. Men det betyder inte du skall strunta i passform. Dräkten måste ha skavfria sömmar och vara sydd med många paneler för att barnet skal trivas i den. Detta är orsaken att vi valt att bara jobba med våtdräkter som sys i specialiserade våtdräktsfabriker. 

C. Bekvämlighet

Barn tycker ofta det är obehagligt sätta på sig våtdräkt i början. Man måste ha lite extra tålamod och låta dem vänja sig vid att plagget sitter åt. När de haft den på ett tag så glömmer de ofta bort att de har den. Sen blir den också lite mjukare när kroppen värmt upp den och kommer man ner i vattnet så sitter den ännu bekvämare. 

 

Vilken tjocklek skall jag välja? 

Vattentemp 17-25

Välj 3/2mm. Det betyder dräkten har 3mm på rygg och bröst och lår och 2mm på delar som man rör mer som armar och ben.

Vattentemperatur 14-20

Välj 4mm 5/4mm eller 5/3mm mm. Det betyder dräkten har 5 eller 4 mm på rygg och bröst och lår och 3mm på delar som man rör mer som armar och ben. De 4 och 5 mm dräkter vi säljer har även limmade och blindsydda sömmar så det blir väldigt lite vattenrotation i dem. Dvs varmare och skönare.

 

Vi på SurfSpot svarar gärna på frågor eller funderingar du kan ha om barnvåtdräkter Maila oss på info@surfspot.se. Vi har även:

  1. PRISGARANTI genom att alltid sänka priset under det pris som en svensk affär har på samma vara. 
  2. 14 DAGARS ÖPPETKÖP så du kan prova hemma i lugn och ro. Det finns även storleksguide under respektive dräkt som stämmer mycket bra. 
  3. FRI FRAKT OCH FRI RETURFRAKT om storleken på våtdräkten inte skulle känns rätt och du vill byta.*

*Gäller köp över 1000:- och frakt inom Sverige.

Mvh

SurfSpot-teamet

Omnämnda produkter