Våtdräkt barn | Köp junior våtdräkter för barn | Surfspot

Våtdräkt barn

Här hittar du våtdräkter för barn och ungdomar från 1 år och uppåt. Surfspot har ett av Sveriges största sortiment av våtdräkter för barn från välkända tillverkare som Mystic, Billabong, Dry Fashion, Ascan, Xcel, m.fl. 

Våtdräkter för barn är praktiska av många skäl. För det första håller dräkten ditt barn varmt under långa dagar i vattnet – såväl i havet, i sjön som i simhallen. Under sommaren och på solsemestern fungerar våtdräkten även som UV-skydd, samt skydd mot brännmaneter och dylikt. 

Våra våtdräkter för barn är av högsta kvalitet och sydda med många paneler, vilket är en förutsättning för att dräkten ska fungera bra och kännas bekväm för barnet. Sortera våtdräkter efter pris eller märke genom att använda våra filter eller scrolla ner för att se hela vårt sortiment av junior våtdräkter. 

Så väljer du rätt storlek på junior våtdräkt till ditt barn 

Att köpa våtdräkt till barn och ungdom är inte alltid det lättaste. Barn växer ju som bekant oavbrutet vilket gör att proportionerna snabbt förändras. När du ska köpa våtdräkt till barn gäller det att du köper en dräkt som passar just nu. Att köpa en för stor våtdräkt som barnet “kan växa i” rekommenderas ej. Skälet till detta är att en lös passform med stora luftfickor inte ger samma värmande effekt som en åtsittande våtdräkt. 

Dock kan du oftast välja en storlek större än vad tillverkarna rekommenderar, i alla fall om det inte är för vinterbruk. Men helst inte två storlekar. 

När det kommer till våtdräkter (för både barn och vuxna) så anges tjockleken i mm. En tunn våtdräkt lämpar sig för varmare temperaturer än en tjockare modell. Vid kallare vattentemperaturer (under 16°C) rekommenderas en 5 mm våtdräkt. För varmare vatten (17-25°C) lämpar sig en tunnare våtdräkt. 

Mer om storlek, passform och bekvämlighet kan du läsa i vår guide för våtdräkter för barn.

Behöver du hjälp med val av våtdräkt så är det bara att kontakta oss på info@surfspot.se. Uppge ditt barns mått (längd, passform) samt användningsområde så återkommer vi till dig med förslag. 

Köp till skor, handskar och andra tillbehör 

Ofta kombinerar man våtdräkt med ett par våtdräktskor, dessa gör att man får bättre bästa på hala stenar och skyddar även fötterna. Här hittar du våra våtdräktskor. Är det riktigt kallt så rekommenderar vi också att använda huva och handskar.
Visa filter Dölj filter
Varumärke
Ascan C-Skins Dry Fashion Magic Marine Mystic Vissla Xcel
Storlek
XXS XS S MS M L XL XXL XXXL
I lager