Test av våtdräktshandskar

"Bäst i test" våtdräkts-handskar

Vilka våtdräktshandskar är bäst för dig och vilka är mindre bra?

Vilka handskar som passar dig bäst beror mycket på vilken vattensport du utövar, hur kalla förhållanden du vill klara av och hur köldkänslig du är.

Vi har nogrannt testat alla våra storsäljare för de vattesporter vi utövar regelbundet som SUP/Kajak, Vindsurf, Kite och Ving. Varmare handskar är som regel av tjockare material och det gör det svårare greppa saker så välj inte onödigt varm/tjock. Skall du vattensporta vintertid och är ganska frusen av dig så välj värmeklass 5. Är du inte så frusen av dig kan du klara dig även med 4 eller 3. Skall du vattensporta när det är mestadels är över 10 grader i luften kan du klara dig även med värmeklass 2 beroende på hur köldkänslig du är.

För sporter där man skall greppa saker intensivt behövs en tunnare insida och gärna förböjd handske. Annars riskerar man få kramp. Detta gäller särskilt vindsurfing men i viss mån även kite och sup.


Här är våra rekommenationer efter test av respektive handske när vi utövar olika vattensporter.

Värmeklass 5

Xcel Drylock Glove 7mm
Varmaste vanten vi har upplevt. Bra val för vågsurf. Även för kite och SUP/Kajak som inte är känsliga för kramp i underarmarna. För tjock för vindsurf.

Mystic Supreme Glove 5mm Lobster
Bra val för alla vattensporter om du vill ha en varm vante med bra grepp för att vara vante.

Mystic Supreme Glove 4mm 5Finger Precurved
Bra val för alla vattensporter om du vill ha en varm handske och inte är väldigt känslig mot kramp i underarmar.

C-Skins Wired+ 7mm mitts
Perfekt för vågsurf, vi tycker den är lite för tjock för sporter där man behöver greppa mycket som kite, wing, wake och vindsurf.

C-Skins Wired+ 5mm Lobster Gloves
Bra val särskilt för vågsurf. Fungerar även för andra vattensporter utom vindsurf då vi tycker den lätt ger kramp i underarmarna när man vindsurfar.


Värmeklass 3,5-4

NRS Toaster Mitts
Bra val för alla vattensporter utom vågsurf. Bra grepp. Dock ej förböjda.
Bra val för alla vattensporter utom vågsurf. Bra grepp. Förböjda.

Mystic Roam Glove 3mm Precurved
Bra val för vindsurf, kite och sup/kajak om du har lätt få kramp i tjocka handskar då dessa är lite tunnare men endå varma (3mm).



Värmeklass 2,5-3


Mystic Ease Glove 2mm Open Palm
Bästa val för vindsurf, kite och sup/kajak om det inte är superkallt eller du inte är köldkänslig. Enkelt ta ut handen genom öppningen och ha dem bara löst på handlederna när man vill och sen vinkla på när man börjar frysa.

Ascan Thermoglove 3/2mm
För dig som vill ha en medelvarm handske till bra pris.


Du hittar hela vårt sortiment med totalt med ca 33 olika handskar och vantar här.

Omnämnda produkter