Armstrong Foil

Armstrong Foil

Visste du att Armstrong är ett av foilvärldens state of the art inom hydrofoil?

Efter att ha kört Armstrong ett tag (vi har dem som demofoils) så förstår vi varför de anses vara en av världens bästa foilar och plattformar. Grym passform och fantastiskt ingenjörsarbete. Du får lyxkänslan direkt när du öppnar bagen då varenda del har en ett välgjort skydd som ingår och allt förpackas snyggt i en välvadderad kompakt väska. Hela foilen känns otroligt lätt och masten väger nästan ingenting.

Alla våra Armstrongfoils har nya A+ plattformen så alla nya vingar, fuse mm passar alla de foils vi har i lager utan adaptrar eller dyligt

Hydrofoilvarianter

CF
Står för Carving Freeride
Ganska low aspect. Lättkörda. Även avancerade åkare köper dessa när de vill ha mycket manöver, vågor etc.

HS
Står för High Speed
Mid aspect. Vi har en HS17850 som demovinge och den funkar både för nybörjar eoch avancerade. Grymt glid.

MA
Mid Aspect
Dessa är mer high aspect än HS. Blivit superpoppulära och har väldigt breda register från lättvind till hårdvind

HA
High Aspect
Dessa kräver mer av utövare, stallar i lägre fart. Men kan man hålla farten uppe har de minimalt motstånd i vattnet och brutalt bra fart och glid.

Masttyper

De har den vanliga modular hydrofoil mast (kolfiber) och en extra styv performance mast.
Den extra styva klart dyrare, finns säkert 100 frågor på olika forum om det är värt prisskillnaden få den extra styva. Man kan sammanfatta det med att är man tyngre kan styvheten innebära en förbättring som är värt det. Eller om man köra foil med väldigt stora vingspann, som typ större HA eller MA vingar.

Vingar

Armstrongs vinge A-wing känns lättare och smidigare än de flesta andra vingar på marknaden. Det tillsammans med möjligheten montera kolfiberbom på handtagen är den tydliga skillnaden mot andra vingar.

Armstrongs nyaste vinge är XPS A-Wing. Den drar nytta av materialutvecklingen för att bygga en modern vinge med topprestanda. 




Här hittar du våra Armstrongfoilar, vingar och tillbehör
https://www.surfspot.se/sv/armstrong

Omnämnda produkter