Uppblåsbar SUP till barn

Uppblåsbar SUP till barn

Att tänka på när man köper sup till barn.

De flesta supar är designade för viktklass 50-90 kg.
Väger man 30 kg så är dessa supar svåra att svänga, välj därför gärna en kortare modell. Ofta fungerar 9-10 fot bra i längd, touringmodeller och race kan man gå upp lite till 10-11 fot.

Även bredden skall ej vara för bred. Barn har smalare mellan axlarna och är kortare, är supen då bred får de väldigt dålig vinkel på paddeln ner i vattnet som gör den svårare att paddla rakt och effektivt. Exempelvis 27-30 tum bred istället för 32-34 tum som annars är bra för nybörjare vuxna.

Många supar är 6 tum tjocka (15cm), De ger bra styvhet som ger fördel för vuxna. Barn som är kortare och väger 25-40 kg paddlar ofta bättre på tunnare modeller. Gärna 4-5 tum = 10-13cm. Då tar supen mycket mindre vind och paddlaren kommer även närmare vattnet.

Om supen är anpassad för barn får de mycket roligare och kan hänga med även på lite längre turer.

Bilden visar Walter som väger 30 kg. Han kör här Ariinui Mahana, 10 fot lång, 30 tum bred och 4,5 tum tjock. Han tycker inte om att paddla på större supar själv utan hör helst max denna på 10 fot. Är man två går det såklart bra med större. En annan fördelen med den mindre supen är att han kan bära den rätt enkelt själv också.




Ariinui Mahana fungerar också bra för vuxna, jag Mattias som väger 80 paddlar på den utan problem och den är stabil. Men paddlar klart hellre en styvare och längre om det är längre sträcka som skall paddlas. Och den tar inte mycket packning och ingen passagerare om jag paddlare den.

Brädan Ariinui Mahana på bilden hittar du här: https://www.surfspot.se/sv/ariinui-sup-inflatable-100-mahana-red-blue-complete-set

Här hittar du våra uppblåsbara race/touring supar: https://www.surfspot.se/sv/sup/sup-brador/race-touring-sup-uppblasbara

Här hittar du våra uppblåsbara allroundsupar: https://www.surfspot.se/sv/sup/sup-brador/allroundsup-uppblasbara

Omnämnda produkter