Monteringsalternativ STX iFoil

Monteringsalternativ STX iFoil

När man  köper en foil ingår ofta skruvar för att motera foilen i brädan. Dessa är normalt anpassade för hårda brädor, uppblåsbara brädor kan ha en annorlunda och grundare box, exempelvis STX har en kolfiberplatta med grunt djup då ju boxen inte går in i brädan utan ligger under brädan.



Därför finns risk att skruvar som ingår med en foil inte passar STX brädor. Det ingår därför skuvar med STX för att kunna montera foil i brädan. Dessa ligger i oranga cylindern som medföljer med brädan.

De är i M6 i tjocklek. Ibland behövs även en bricka per skruv (totalt 4 brickor) om hålen på foilen är för stora för de skruvar som ingår med STX. Vi kan tillhandahålla sådana brickor gratis om du behöver till en STXbräda du köpt av oss. Annars kan du köpa billigt på närmaste järnaffär.






En del, exempelvis vår teamåkare som kör STX vill gärna ha en grövre skruv, eller mutter i foilboxen så den tål mycket belastningar, exempelvis  M8.
Det går enkelt fixa. Man slipar bara upp spåren med en fil ca 1 mm så får M8 plats, se bild nedan.




Om du byter till denna montering så se till du har rätt längd på skruvarna. Skruvar man underifrån får man inte ha för långa skruvar så du skruvar in dem i brädan och riskerar punkterar den. Man kan såga av skruvarna om man vill. När vi monterat Reptile foil i STX brädan har vi använt 12mm långa skruvar typ dessa
https://www.surfspot.se/sv/forsankt-rostfri-syrafast-skruv-m8-12mm-4-pack

Omnämnda produkter