Bästa resmålen i Sverige för dig med SUP

Bästa resmålen i Sverige för dig med SUP

4 av de bästa resmålen i Sverige för dig med SUP

1. Upptäck Grebbestad med SUP

Västkustorten Grebbestad ligger i Tanums kommun. Grebbestad har ca 1400 invånare och är en av Bohusläns populäraste badorter. Grebbestads fantastiska vatten upptäcks med fördel från SUP bräda eller kajak. Du kommer kunna njuta av oförglömliga paddelrutter i härlig skärgårdsmiljö. I närheten finns även utflyktsmålet Tjurpannans naturreservat som ligger precis norr om Grebbestad. Här hittar du fina klippor som sluttar ner i det blåa vattnet. Grebbestad erbjuder inte bara en trevlig resmål för SUP, utan även en naturupplevelse utöver det vanliga. Boende finns i Grebbestad med både campingområden och smidiga stugor att hyra. Ifall du planerar campa i naturen är det viktigt att känna till rådande regler och lokala föreskrifter.  

Var ska man bo?

Grebbestad camping

Här bor du med promenadavstånd till hav och centrum.2. Sightseeing på SUP i Kalmar

Staden ligger på östkusten och har anor från 1000 talet därav mängden historiska minnesmärken. Eftersom staden är uppbyggd på flera öar gör att du alltid har vattnet nära. Med dessa förutsättningar kan du sakta glida fram över Kalmars alla vackra kanaler på en SUP bräda. I Kalmar kan du varva härliga utflykter på SUP-brädan med en lunch på stan för att sedan njuta av en eftermiddag på stranden. 

Var ska man bo? 

Calmar stadshotell

Här bor du på hotell pensionat i en storslagen byggnad i jugendstil nära hav och centrum.

3. Grinda

I östra kanten av Saxarfjärden med båtavstånd från Stockholms innerstad ligger Grinda. Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Runt ön finns massor av fina badställen med klippor eller sandstränder vilket gör det optimalt för att ta sig fram med SUP. 

Var ska man bo? 

Grinda wärdshus

Stugorna har ett fantastiskt läge på ön och du tar dig lätt ner till havet från alla stugorna.4. Blekinge

Här hittar du allt från Karlskronas vackra skärgård till vikar och långa sandstränder, så du kan hitta något för alla. I pittoreska Hällevik hittar du en ljuvlig långgrund sandstränd och en mängd trevliga restauranger. 

Var ska man bo? 

Hälleviks Havsbad

Enklare boende men mycket god mat och promenadavstånd till vattnet med kilometerlång strand i skyddad vik. 


Omnämnda produkter