Starboard X-15 2023 (Foil Slalom)
Starboard X-15 2023 (Foil Slalom) i gruppen Foil / Foil Vindsurfing / Foilbrädor Vindsurf hos Surfspot Sweden AB (1005230101004M)
Starboard X-15 2023 (Foil Slalom)

Starboard X-15 2023 (Foil Slalom)

37599 SEK
Mer information
Artnr: 1005230101004M
 
 
Antal: 
 • Produktinformation
  • För 2023 har Starboard 3 nyutvecklade Slalombrädor för foil med fokus på aerodynamisk förbättring och specifik optimering för maximering av hastighet. Reviderad nosrocker som är mycket lägre för att minska aerolyft och luftmotstånd i hög hastighet, medan en betydande ökning av framåt vee undviker katapulter under landning.

   Ytterligare aerodynamiska egenskaper inkluderar ett mjukt konvext däck och mycket smidig utgång vid bakkanten för att minska motståndet i hög hastighet så mycket som möjligt. X-15 känns extremt hal i vinden och vill alltid accelerera. Uppkallad till minne av vår kollega och vän Jim Drake med sin X-15 design, som än idag håller hastighetsrekord. Finns i konstruktionerna Carbon Reflex Sandwich och Starlite Carbon. Cutouts accelererar vattnet längs linjen och ger maximal fart med minimalt segeltryck. Med avsevärt reducerad volym i aktern behöver du inte trycka hårt för att aktivera folien och flyga. Det som gör detta koncept ännu mer speciellt är att det låter dig hålla din bekväma, nästan parallella ställning, långt utåthängande för att få mer hävstång på folien. Som om allt det inte var nog utvecklade vi en ännu lättare Carbon Reflex-teknik utan att kompromissa med styrkan.

   Spec följer senare.
  • Leverans och frakt
  • Frakt:

   OBS! Korrekt fraktpris visas i kassan, informationen ovan tar ej hänsyn till eventuella fraktkampanjer (t ex, "Fri frakt för köp över 1000:-").

   Klicka här för att läsa mer om frakter.

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  omdömen

  1 omdömen
  Mattias Franzén 2023-06-12

  Vilken kanonbräda! Starboard har verkligen lyckats med denna. Otroligt välbalanserad och skön i luften. För mig med mina 95kg känns den perfekt som enda slalombräda. Går lätt igång och jag tycker jag får en riktigt skön stance. Det stämmer som de säger att den är mindre känslig för kastvindar. Jämför jag med min 91 race bräda så går den mycket lugnare när jag gasar på, speciellt i byig vind. Jag har kört med 9, 7 och 6 m2 samt 660 och 560 framvingar i vindar mellan 6-13 m/s och den känns helt rätt med alla kombinationer.

  Visa fler

  Se fler varor

  Andra köpte även