Inbyte av Wingfoilprylar

Inbyte av Wingfoilprylar

En del lär sig wingfoila på 1 timme, för några tar det flera veckor. Dels beror det på bagrund men en av de viktigaste orsakerna är storleken på prylarna.

Med stor bräda och stor foil och stor vinge kan man foila i lättvind utan bra teknik. Minskar du på något behövs teknik och det tar tid och tålamod att lära sig.

Vi Surfspottare börjande testa på vingfoil sommaren 2021. Den gången med 120 liters bräda och 1700cm foil. Några av oss foilade några korta pass, mer rodeo än stabil foil. Flera av oss lyckades inte foila mer än nån sekund. Vi tyckte alla det var ganska tråkigt då vi hade andra vattensporter som vi redan behärskade som var roligare.

Sommaren 2022 började vi om, denna gång med mycket större grejjer. 7’0 bräda på typ 150 liter, 2000 cm2 foil och 6kvm vinge. Nu gick det väldigt snabbt lära sig, efter bara 1 timme kunde vi alla köra ganska kontrollerat. Med större brädor och foilar kan man glida upp istället för att pumpa upp vilket gör det hela mycket enklare. Nu är det flera av oss som fått blodad tand och börjat köra på mindre grejjer också för att få snabbare manöver. 110 liter och 1400 foil funkar bra för en 78kg person när man väl kommit in i det. Men även 7'0 och 150 liters brädan är fortfarande roliga och det finns massor att träna på som sele, jippar, pumpa, surfa vågor mm. Det krävs klart mer pump och teknik på de mindre grejjerna. Vi  hade ogärna hoppat över steget med de stora grejjerna och gått rakt på 110 liter och 1400cm2 foil även om det såklart hade gått men med risken att man tröttnar. Foiltid på stora prylar ger väldigt mycket mer än att bada med små grejjer.

Våra egna erfarenheter gör att vi vill underlätta för folk att inte tröttna på för små grejjer. Vi tar därför gärna inbyten på stora prylar så du kan börja på lättkörda, stora grejjer om du vill ha en enklare resa och sen växla ner längre fram. Bra för dig och bra för oss som får in begagnade stora grejjer för nya  wingfoilare skall komma rätt in i denna underbara sport.

Normalt betalar vi vid inbyte ca 70-80% av vad vi tror vi kan sälja varan för. När det gäller Wingfoil betalar vi 90% av vad vi tror vi kan sälja vara för. Och vi ger samtidigt bra pris på den varan du byter till. Kostnaden för att byta upp sig blir därför relativt låg. 

Exempel Du har en Starboard wingboard 7'0 i bra skick du använt 1 säsong. Vi tror vi kan sälja den för 7900. Ditt inbytesvärde blir då 7110:-
Den nya bräda kostar 10.990. Uppgraderingen kostar totalt 3880:-. Då lämnar du in en begagnad bräda och får en sprillans ny med ny garanti. Man kan också se de 3880:- som en hyra av stor bräda en hel säsong, rätt bra deal.




Här hittar du alla våra vingfoilprylar, du kan navigera dig fram till den underkategori du är intresserad av genom filtret på sidan: https://www.surfspot.se/sv/foil-2/wingfoil

Omnämnda produkter