NRS Toaster Mitts

En ny favorit. Vante både för vindsurfing, kitesurfing och paddling. Det som är unikt och som gör att den fungerar även där man behöver greppa hårt är att den har tunnare greppvänligt VaporLoft material på insidan av handen för bästa grepp. Varm 3,5mm neopren på utsidan av handen. Något stor i storlekarna.

Specialpris: 519,00 kr

Ordinarie pris 569,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 2-5 dagar (i lager)

* Obligatoriska fält

Specialpris: 519,00 kr

Ordinarie pris 569,00 kr

Beskrivning

Detaljer

Sizing

SizeWidth (cm)Length (cm)
XS 7.6 16.5
S 8.3 17.8
M 8.9 19.1
L 9.5 19.7
XL 10.2 20.3
XXL 11.4 21.6
NRS Glove Sizing Metric
 

Features

  • 3.5 mm raw neoprene exterior with titanium laminate adhesive sheds water, eliminating evaporative cooling and enhancing insulation.
  • RawHide™ palm delivers unbeatable grip.
  • Fast-drying VaporLoft™ interior lining increases warmth and feels great against the skin.
  • Simple, two-panel construction for a superior fit.
  • A stitch between the index and middle fingers helps with dexterity.
  • Pre-curved finger design prevents hand fatigue.
  • Liquid-sealed seams help keep water out.
  • Easy-entry wrist is less restricting than the HydroCuff™ but will let water in, making the Toaster Mitts extremely water-resistant but only waterproof to the cuff.
  • Pairing snaps on the wrists help keep the gloves together.

Mer information

Tillverkare NRS

Recensioner

Kundrecensioner 3 item(s)

Supervarm handske
Vindsurfar och kitear. Denna handsken är sjukt varm så går ej frysa i. Till kite är den perfekt. Till vindsurf helt ok, tror det är omöjligt hitta eprfekt vindsurfhandske men denna är bättre än andra jag testat, ger mindre kramp i underarmarna. Lite stor i storlekara, brukar kör L men dessa kunde jag ha M.
Betyg
Recension av Daniel Nilsson / (Skrevs den 2019-04-29)
Ingen kramp och ingen frossa
Efter att ha kämpat med fingerhandskar fick jag läst om dessa och ville ge dem ett försök och det var ingen besvikelse! Ingen kramp eller trötthetskänningar. Inte heller frös jag om händer eller fingrar. Det enda negativa skulle vara att sömmen mellan fingrarna läcker så när händerna va i vattnet rann de in kallvatten. De kanske finns en tanke bakom men jag ska prova att limma över dem. Storlwksguiden stämmer bra på längden men över handleden är de vida och rätt stora så jag som kör xl skulle nog kanske haft l istället. (köpte l till en kompis och de satt nog bättre) oavsett är jag klart nöjd och positiv till dem
Betyg
Recension av Rickard / (Skrevs den 2019-03-18)
Varma men något tjocka i greppet
Har kört windsurfing med DaKine CWM i många år, men tycker de inte håller måttet i +5°C så det var intressant att testa dessa igår i Apelviken.
Jag har en kolbom med smal diameter, det är grundläggande för att få det bra på vintern.
Insidan av handskarna korvade sig lite vid fingrarna, kan bero på att jag köpte nog lite för stora handskar. Märks mer på min ena hand då den är lite mindre.
I handleden är det tightare än vad CWM är, så det åker inte in vatten lika lätt. Å andra sidan, när väl en våg forsar in och fyller handsken med isvatten så åker det inte ut förrän du är uppe ur vattnet och har händerna på bommen.
Jag fick lite känning av kyla i pekfingrarna efter några timmar, och efter ett par rejäla omgångar i det stora sköljprogrammet så blev jag ändå kall om händerna, just för att händerna var doppade i kallvatten lite för länge.
En kompis nämnde att sömmen vid pekfingret läckte in, det var inget jag märkte.

Så, inte de optimala handskarna, men bäst hittils.
Betyg
Recension av Niclas / (Skrevs den 2019-03-18)