Black Cat SUP | Köp SUP-brädor från Black Cat här – Surfspot

Black Cat

Black Cat är ett Svenskt företag i den världsomspännande sup-industrin. Det som kännetecknar paddelbrädor från Black Cat är dess höga kvalitet, snygga design och fokus på hållbarhet. 

Oavsett om du är nybörjare eller SUP-proffs så kan du vara säker på att få en bräda du kommer vara nöjd med. På Surfspot har kan vi erbjuda Black Cat SUP-brädor i en rad olika modeller och designs. Använd våra filter för att hitta brädan du vill ha, eller scrolla ner för att se alla brädor från Black Cat i vårt sortiment. 

Black Cat: Svenska SUP-brädor av högsta kvalitet

Svenska Black Cat grundades 2014 och har på kort tid blivit en av de bästa tillverkarna av SUP:ar i världen. Oavsett om man vill ha en lättanvänd allround-SUP eller en avancerad touring- eller äventyrs-SUP så har Black Cat den perfekta modellen för dig. 

Väljer man en Black Cat SUP kan man nämligen vara säker på att man får en stand up paddle board av högsta kvalitet, tillverkad för att hålla länge. När du köper en Black Cat SUP hos Surfspot ingår dessutom allt från pump till leash och transportväska. 

Visa filter Dölj filter
Undergrupper

Vilken Black Cat-SUP ska jag välja?

Oavsett hur mycket erfarenhet du har eller vad du vill använda din bräda till så finns det en Black Cat modell för dig. Här är 

Allround

Black Cats verkliga storsäljare heter Dragonfly och finns i flera olika designs. Dragonfly är den ultimata allroundbrädan och kan användas av hela familjen, till såväl utflykter, som till yoga SUP och fisketurer. Gemensamt för alla Dragonfly-brädor är att de är relativt breda och stabila. Tack vare det praktiska handtaget i mitten är det dessutom lättare än någonsin att hålla balansen. SUP-brädan är utrustad med flera handtag, vilket underlättar transport och hantering. 

Touring (SUP för turpaddling)

Är du mer intresserad av heldagsturer och långa friluftsäventyr ska du satsa på en touring-SUP. Black Cat har tre olika modeller av touringbrädor: White Witch, Black Witch och Hell Racer

Denna brädmodell kännetecknas av att den är längre och smalare än vanliga SUP-brädor. Vidare har den mindre “rocker”, eller krökning fram och bak, vilket gör att de kan komma upp i högre hastigheter utan att tappa stabilitet. Black Cats touringbrädor har generöst med lastutrymme, med spännband både fram och bak. På så sätt kan du enkelt packa såväl tält som sovsäck och proviant. Likaså är alla brädor i den här kategorin utrustade med praktiska handtag som underlättar transport och förflyttning. Brädornas längd och stabila design håller för att bära två personer samtidigt. 

Bland Black Cats touring-modeller så är White Witch den bäst lämpade touringbrädan för nybörjaren. Genom att kombinera en balanserad längd med hög styvhet och rätt bredd får du en SUP som är lika bra på att glida som den är stabil. White Witch korades till bästa SUP i Utemagasinets stora test för inte så länge sedan. 

Black Witch är snäppet längre, vilket ställer lite högre krav på dig som paddlare. Har du erfarenheten som krävs så är Black Witch den ultimata SUP:en för turpaddling. Dess längd gör att du kommer upp i höga hastigheter. Samtidigt har brädan generösa packmöjligheter, både fram och bak. 

Hell Racer (på hela 14,5 fot) är en smal och lång bräda. Fördelarna med denna modell är att den ger ett mycket bra glid, men också förvånansvärt hög stabilitet. Denna bräda är främst till för erfarna paddlare som värdesätter hög fart och generöst med packutrymme. Precis som Black Cats andra modeller så är Hell Racer utrustad med praktiska handtag. 

Äventyr och forspaddling

Till sist har vi äventyrs-SUP:en Zapper. Denna extremt hållbara bräda är byggd för riktigt oöm behandling och passar så väl till forspaddling som till lugnare aktiviteter som flugfiske och yoga. Zapper Kingfisher från Black Cat är tyngre än de andra brädorna. Fördelen med detta är högre slittålighet och stabilitet. SUP:en är utrustad med en uppsättning fenor som kan anpassas efter platsen du paddlar på. 

Detta ingår när du köper en Black Cat SUP hos oss

De som beställer en SUP av oss vill allt som oftast sätta igång direkt med att börja paddla. När du köper en SUP-bräda från Black Cat hos oss ingår därför alltid följande utrustning: 

  • SUP-väska med hjul
  • Pump
  • Leash 
  • Touringfena 
  • Reparationskit
  • SUP-paddel av aluminium

Har du redan en gammal paddel, pump eller väska hemma så kan du ju ha dessa i reserv. Saker har som bekant en tendens att försvinna spårlöst när man som mest behöver dem. Vill du veta mer om våra leveransvillkor så hittar du dem här. Du är givetvis också välkommen att besöka Surfspots fysiska butik i Kungens Kurva i Stockholm.