Test Reptile R-Foil Classic

Test Reptile R-Foil Classic

Det finns foils i alla möjliga prisklasser. Det som skiljer är bland annat material, hur man bygger foilen och konstruktion i sammanfogningar. Man eftersträvar ofta att få en styv foil utan onödigt flex. Reptile R-foil har lite enklare konstruktion och material för att hålla nere prisnivån men endå styvare än många andra foilar till lägre pris. Masten är i aluminium istället för kolfiber och staben (den lilla vingen längst bak) är i ett tåligt kompositmaterial.

Vi upplever att det funkar mycket bra  tack vare att det är en foil som är till för att lära sig foila och inte en foil man pressar hårt i skarpa svängar likt en foil för 25 000kr.

Reptile R-Foil Classic tycker vi är en perfekt foil för den som säkert och stabilt vill börja börja flyga, lära sig gippa och slå. En foil som skapar en snabb utvecklingskurva från ny till medelnivå.

Efter något år eller två vill man kanske ta sitt surfande till nästa nivå. Då rekommenderar vi att man uppdaterar till en foil med mer glid och mer möjlighet till hårda svängar. Då kommer de dyrare materialen till användning.

Det går även bygga vidare på Reptils plattform då de har både mindre vingar, snabbare "high aspect" vingar och flera olika master som tillbehör. 

Vi rekommenderar Reptile R-Foil Classic till en nybörjare med lite mindre budget. Ett säkert och prisvärt köp när du ska lära dig wingfoil eller foilsurf bakom båt.


Här hittar du Reptile R-foil Classic 2200 i vår webshop: https://www.surfspot.se/sv/reptile-r-foil-classic-2200

Här hittar du våra andra Reptile foilar: https://www.surfspot.se/sv/foil-2/wingfoil/foil-till-wingfoilbrador#{%22FVarum%22:%22reptile%22}

Omnämnda produkter