Wake/Tub

Wakeboarding, wake surfing, wakeskate och towable, tubar och ringar

Roliga vattenleksaker och avancerad vattensportutrustning

Vi gillar att ha kul i vatten. Avancerade krävande vattensport men även leksaker för vatten som passar hela familjen. Vattenskidor, wakeboarding och towable, tuber och ringar är det vanligaste som våra kunder känner till. Men nu har vi också börjat få frågor kring Wake surfing och wakeskating. Vi jobbar bara med de största kvalitetsmärkena och marknadsledarna som Liquid Force, Obrien, Jobe och Mystic för att undvika plastiga saker som går sönder snabbt och tillverkas under dåliga förhållanden. Fråga oss gärna om du behöver tips eller råd på info@surfspot.se. I länkarna nedan kan du komma in i respektive underkategori

Wakeboarding

Wakeboard är en kul sport och man kan utöva sporten antingen bakom en båt eller i en park. Det finns två olika brädor utformade för de två olika användingsområdena. Det går att använda wakeboard för park bakom båt och tvärtom men det funkar inte alls lika bra. Wakeboard är en sport som kräver en hel del utrustning. Så vad är det egentligen som man behöver? Du behöver naturligtvis en bräda, bidndning eller boots, lina med handtag ingen egen lösning (åker du i park behöver du ingen lina), flytväst/impactväst och hjälm.

Boots och bindningar för wakeboard

Det finns många boots och bindningar för wakeboard. Open toe och Closed toe. Open toe är kallare och sitter inte riktigt lika stabilt men snörning längre ner och öppen tå möjligör att man kan anpassa bindingen till bredare spann av fotstorlekar. Closed toe blir varmare och sitter ofta ännu stabilare på foten. Du kan normalt montera vilka boots som helst på vilken bräda som helst, dvs de har standardfästen.

Wake surf - wake utan lina

Wake surf innebär att man åker på en typ av bräda efter båt utan lina. Man surfar helt enkelt med hjälp av det baksug som bildas efter motorbåten.

Wakeskate - wake utan bindning

Wakeskate innebär att du blir håller i en lina och blir dragen av en båt och står på en brädan utan någon bindning. 

Tubar och ringar

Tubar och ringar är roliga vattenleksaker som man kan utöva genom att bli dragen med lina bakom båt.  

Bagar och fodral för wakeboardboards

För att din bräda ska hålla länge är det bra att förvara den i ett fodral under de perioder du inte använder brädan.  

Hjälmar och impactvästar skyddar för wakeboarding

Det är bra att använda hjälm och en speciell flytäst som kallas för impactväst vid wakeboarding. En bra hjälm skyddar mot huvudskador och impactvästen skyddar mot revbenskador som är ganska vanligt när man åker wakeboard. 

Vattenskidor

Vi har klassiska vattenskidor, linor och dragblock för att åka vattenskidor. 

Linor och handstag för wakeboard, vattenskidor 

Olika vattensporter kräver olika typer av linor och dragblock. Vi har linor för alla vattensporter.