Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag
Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag i gruppen Kite / Kitedrakar / Uppblåsbara kites hos Surfspot Sweden AB (ENV3K4)
Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag
Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag
Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag
Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag

Ozone Enduro V3 Kite Only with Technical Bag

18599 SEK
Mer information
Artnr: ENV3K4
 
Antal: 
 • Produktinformation
  • Enduro är en utav våra mest uppskattade kiter. Den känns hemma över allt och fungerar i alla discipliner. Charmen med Enduro är inte att den är bäst för någon enskild typ av kitesurf, utan snarare att den fungerar bra för alla typer av surf. Tre struttar och en lätt konstruktion som låter den flyga högt i vindfönstret för den som vill. Bromsar du ner den aningen så ramlar den ner lite och blir förlåtande även för den som övar brädstarter. Förutom att trimma vändhastighet och bomtryck så kan bridle trimmas för att passa våg-kite eller boost bättre också. OBS färgen är oftast blå men förekommer även andra färger, vill du veta vad vi har på lager så kontakta oss på info@surfspot.se.

   OBS. Bom är inte inkluderad. Vi har rekommenderat bommodeller som passar med denna kitemodell nedan under tillbehör. Längd på bom som rekommenderas baseras på kitestorlek. Med 4 kvm till 7 kvm rekommenderas en 45cm bom. 8 kvm till 12 kvm och större rekommnederas en 50cm bom. Med 14 kvm kite rekommenderas en 55 bom. Om du väljer 27m linor får du lite tidigare start (mindre vind). 

   OBS färgen kan varier, se minibild. Om du har öneskemål om färg eller andra frågor så tveka inte kontakta oss på info@surfspot.se.
  • Leverans och frakt
  • Frakt:

   OBS! Korrekt fraktpris visas i kassan, informationen ovan tar ej hänsyn till eventuella fraktkampanjer (t ex, "Fri frakt för köp över 1000:-").

   Klicka här för att läsa mer om frakter.

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  omdömen

  1 omdömen
  Thomas 2021-09-01

  Kör sedan början av sommaren Enduro V3 9 & 12 för twin-tip, freeride och vågor. Väger 85kg och kitar sedan 2004. Har historiskt kört mycket av de gamla Edgarna och sen ett tag C4 i de första versionerna som var mer som dagens Enduro (C4'an blev mer uttalad freestylekite efter några generationer). Sedan tillbaka till Edge V9 och nu har jag gått över på Enduro för LEI-kites. Jag gillar att köra fort och med mycket tryck. Historiskt har Edgen varit helt outstanding på det. De senaste årens utveckling på open-C 3-struts som Enduron har gjort att de faktiskt ligger ganska nära i prestanda, men samtidigt är mycket mer allround. Det passar mig riktigt bra att ha kite som jag både kan boosta högt med, men samtidigt är snabb och något jag kan hiva runt aggressivt i vågorna. De flesta kites har blivit lättare med åren, så även Enduron. Det ger inte bara en snabbare kite utan också en som flyger i lägre vind. Jag tror att jag säkerligen kommer att foilas med dem också nästa säsong. Jag har kört 12'an både med vågbräda och TT, 9'an hittills bara med vågbräda. Det är ju en ''mogen'' produkt idag med bara små tweaks från V1/V2 så inga stora överraskningar. Edgen slår den i boost när jag sätter ett 100% perfekt hopp på Edgen. Men den kontroll jag har med Enduron gör att jag kan hålla högre tryck i kite och linor närmare poppet, och timingen är inte lika kritisk. Så absolut, jag har kanske dragit någon meter eller två högre på Edgen, men jag sätter i princip alla hopp högt på Enduron, helt enkelt för att den är lättare att kontrollera. Lägg till det att 12’an som jag kört mest har riktig bra top-end, jag känner mig fortfarande mitt i sweet-spot i 11-12m/s, så skulle det inte förvåna mig om jag med lite vana kommer högre med Enduron nästa säsong. I övrigt, medium/lätt bomtryck i freerideläget (det enda jag testat hittills) med en kontrollerad och skönt medium-powered loop. Efter allt labbande med linlängder på foilbrädan valde jag en bom med 23m-linor istället för de vanliga standard - 25m. Lite kvickare och mer direkt feeling passar Enduron tycker jag (det där är högst personligt), med obefintlig förlust i low-end. Material, tillverkning, lösningar och finish är som vanligt med Ozone galet snyggt gjort. Det mesta är ju bra idag och det handlar om små förbättringar. Ta struntsaken som att de satt på större slangar mellan struttar och leading edge. Ingen big deal tänkte jag. Nu uppskattar jag det varje gång jag packar ihop när det går mycket enklare att tömma/rulla kiten. En parentes men summerar helhetsintrycket - en modern och finslipad allround-kite, som gjorts ännu lite bättre i V3. Jag har svårt att se att man inte tycker att Enduro V3 är en helt perfekt do-it-all från nybörjare upp till gamla rävar som mig själv. Bra Ozone!

  Visa fler

  Tillbehör

  Se fler varor

  Andra köpte även