F4 Windsurf Race Foil Bundle 1000 Light Wind
F4 Windsurf Race Foil Bundle 1000 Light Wind i gruppen Foil / Foil Vindsurfing / Hydrofoil Vindsurf hos Surfspot Sweden AB (Winds-r100-20)
F4 Windsurf Race Foil Bundle 1000 Light Wind
F4 Windsurf Race Foil Bundle 1000 Light Wind

F4 Windsurf Race Foil Bundle 1000 Light Wind

33998 SEK
Mer information
Artnr: Winds-r100-20
Antal: 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • Racefoil i högkvalitativ kolfiber med topprestanda från F4.

   Inkluderar
   • 97 cm kolfibermast (går att beställa annan längd också)
   • 945 cm2 frontvinge
   • 115+ cm fuselag
   • 230 cm2 bakvinge
   • Bag
   • Skrivar och verktyg
  • Leverans och frakt
  • OBS! Korrekt fraktpris visas i kassan, informationen ovan tar ej hänsyn till eventuella fraktkampanjer (t ex, "Fri frakt för köp över 1000:-").

   Klicka här för att läsa mer om frakter.

  omdömen

  2 omdömen
  Mattias Franzén 2023-02-02

  Jag började foila 2021 på en Super Cruiser och Foil-x 125. Tyckte det var superkul men kände att jag ville ha lite mer fart så jag investerade i en F4 Race Foil Bundle 1000, en 9.0'a och en 91 bred bräda, och jäklar i min låda vad kul det var. Farten är helt klart god. Vinklarna på kryss och undanvind är helt galna. Lyftet suveränt och förmågan att glida igenom vindhål fantastisk. Jag var med och tävlade på Baggen i Vindfoil cuppen och även med min nästan obefintliga erfarenhet tyckte jag att jag klarade riktigt bra. Enda gången det blir lite sketchy är på halvvind då lyftet i vingen inte är till för detta och man får hänga duktigt på framfoten. Den här vingen har öppnat en helt ny värld för mig med möjlighet att bara kryssa runt mellan kobbar och skär eller ställa upp och tävla med klart goda möjligheter till bra placeringar. Till 2023 har jag investerat i lite slalomvingar från F4 också så kanske det kan bli lite riktigt fin fart även på halvvind. Jag kan bara varmt rekommendera F4. Riktigt bra vingar i högsta kvalitet.

  JohanR 2021-07-08

  Jag: 90kg torr(shorts, t-shirt) Kunskapsnivå: intermediate, gippar inte flygande men ca 3års erfarenhet av race-foil. (Vindsurfat sen 2012 ca med uppehåll på ngra år) Började med starboard 115+ race med millennium(1000),900,800 vingar, inte iqfoil mast(!). Funkade ok, men stirrig under fötterna och lite som att försöka köra fort med mjuka bussningar och högprofildäck. Bytte till Phantom och satte nya PB hastigheter varje gång. Upgraderade till Phantom Evo (ungf som sb 115 fuse) fick lite bättre vinklar men saknade fortf lite mer power som jag hade med sb 115+. F4 Race med 1000 vinge då, Upplever ingen revolutionerande stabilitets skillnad mot Phantom Evo. Men det är mer lyft helt klart eller snarare förmåga att orka hålla emot mig och rigg som tynger och en helt annan acceleration mot vinden. Jag har ännu inte hittat rätt balans och setup för denna dvs rake, stabilisator trim(ev) , mastfotsplacering, hängtampar etc ska tilläggas.. I lätt vind ca 3-4 med byar på 6-7ms lättar den snabbt med lite jobb som alla racefoils, är man tyngre får man jobba hårdare.. Håller lyftet bra genom vindhål, millennie vingen höll subjektivt lite längre på sb dock, men marginellt. Lite mer vind 8.0 segel och 7-12ms, här börjar nåt framträda, eller det var mer som OH!. Chop från alla håll och relativt djupa vågdalar, på kryssen går den som på räls, jag kan åka betydligt högre mot vinden och med högre fart jmf med Phantom evo(kollar gps i klockan då och då). På räls det gjorde definitivt inte SB race för mig, kanske mer som phantom men ändå snäppet mer låst trots min obalans som sen på slören gör sig märkbar.. Det finns helt klart mer fart att hämta. Alla verkar dock inte lika känsliga för stirrigheten och flummigheten som blir med mjukare master. Jag märkte det direkt men gillar heller inte att åka fort utan kontroll, har aldrig gjort. Jag vill känna att jag styr foilen inte tvärtom, Och input ska ske direkt inget velande, fjädrande eller än värre egen oscillerande.. Nej tyvärr, det är inte bara hype.. Hade jag vetat vad jag vet idag och gått i köpes eller bytes-tankar hade valet varit enkelt. Jag skriver därför här för att hjälpa dig.. Har du möjlighet att testa de olika innan köp, gör det!

  Visa fler

  Se fler varor

  Andra köpte även