SUP Red Paddle 10 8 ride MSL 2019 (uppblåsbar)

Just nu paddel på köpet! I denna modell har man tagit den populära 10'6" och gjorde den något större. Detta för att passa ännu bättre för storvuxna eller en flera personer samtidigt. Hunden kanske vill hänga på. Red Paddel är marknadsledare på uppblåsbara SUP och orsaken är välldig styv, hållbar och lätt konstruktion tack vare MSL teknologin. Den är unik för Red paddle och gör brädan 2 kilo lättare och även styvare än normal limning. Detta och kvaliten på Red Paddel gör dem marknadsledare på uppblåsbara SUP. De kan pumpas upp till 20 psi vilket tillsammans med MSL teknologin ger överlägsen styvhet i klass med icke uppblåsingsbara brädor.Till denna bräda ingår en av marknadens bästa pumpar (Reds titanpump).

Specialpris: 10 697,00 kr

Ordinarie pris 11 848,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 8-15 dagar

Specialpris: 10 697,00 kr

Ordinarie pris 11 848,00 kr

Beskrivning

Detaljer

Red paddle lämnar 1 års garanti och 1 extra år om du registrerar den online. Du har dessutom 3 års reklamationsrätt. Precis som förra året sitter det ett fäste på brädan som är kompatibelt med RAM MOUNTS produkter, marknadsledare på tillbehör.  Där kan du fästa allt från GPS, kamera, fiskespöhållare eller dryckeshållare. 

Förutom brädan innehåller paketet följande:

1 x Titan Pump 
1 x Väldesignad Transportväska 
1 x Mobiltelefonväska
1 x Reparations kit  

Red paddle ride 10'8 väger endast 9,5 kg. Alla kan bygga brädor som väger superlätt men då blir prestanda och hållbarhet lidande. Red lyckas bygga en bräda med denna låg vikt som samtidigt klarar över 20 PSI utan att tappa former och ha magnifik hållbarhet.

MATERIAL: PVC-plast LÄNGD: 325 cm BREDD:  86 cm VOLYM: ca 296 liter

1. Robust Gummiduk så ger styrka, hårdhet och hjälper till att bibehålla formen

2. EVA däck

3. Special membranet "Air Block" som hindrar läckage -behåller trycket

4. 10 trådar per tum håller ihop den interna strukturen

 

TEC AIR

Tec Air är inte en produkt utan en prosess. Red Paddle har kollat på hur de tillverkar brådor och genom att fokusera på nyckelområderna i produktionsprocessen har man lyckats tillverka de bästa uppblåsbara brädorna på marknaden. Alla Red Paddles CO brädor är bygda enligt TEcAir processen för att garantera bästa möjliga kvalitet.

Allt börjar med materialet

Till Red Paddles Brädor används enbart den bästa drop-stich materialet. Drop-Stich är namnet på materialet inuti en uppblåsbar bräda ( enkelt uttryckt är det strängar av tråd som går mellan skrov och däck inuti brädan) Red Paddles brädor är bygda med en speciell Hög dencitets Drop-Stich material där det är 10 rrådar mellan däck och skrov per kvadrattum ( detta ser du om du tittar på en Red Paddle bräda, det finns en massa små gropar på däcket, varje grop är en tråd som går till skrovet). De använder alltså inte en linjär Drop-Stich material, för detta är ett massproducerat material med sämre kvalitet, dvs, det tål inte sama höga tryck. För att se skillnaden mellan Högkvalitets Drop-Stich och Linjärt drop-stich ser ni i följande video 

Sanningen om skarven

Alla Red Paddle brädor är faktiskt 2 brädor i 1. Först så bygger de en komplett bräda och sen så laminerar man på ytterligare ett lager vilket skapar en nästintill bombsäkert skal. SEn så fäster de fenor och EVA däcket på de yttre lagret.

Skarven mellan däck och skrov är en uppblåsbar brädas svagaste punkt. Det är där som alla lager möts och vart trycket är som högst. 

Red Paddles brädor har 4 lager sammansatta vid skarven vilket gör dem till de starkaste brädorna på marknaden. De flesta andra brädorna har nämligen bara 1 lager i skarven. De 4 lagrena av material i skarven tar nästa uteslutande bort risken för punktering eller material kolapps. Du skulle tex kunna ta bort de uttre lagert vid skarven och brädan skulle fortfarande fungera som den ska.

Unik Rocker

Red Paddle bygger in rocker i sina brädor genom att laminera sina brädor under en Proggresiv Tryck Laminerings Process. De lägger ut brädan först på en specialdesignad form. När de yttre lagret lamineras på brädan går det en rulle med högt tryck över brädan vilket skapar en förbstämd rocker. Brädan lämnas sedan att härda och den progresiva rockern skapas. Alla andra uppblåsbara grädor skapar sin rocker genom att däcket är mindre än skrovet och tvingar därigenom fram en rocker, detta är inget som är possetivt när det kommer till glid kontroll och känsla.

Red paddlec Brädor är bygda för att prestera. Detta bevisas t.ex. av 12'6" Race som är lika snabb och om inte snabbare än de flesta hårda racingbrädorna.

Mer information

Tillverkare Red Paddle

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Mystic SUP Coil Leash Black 10 fot

Mystic SUP Coil Leash Black 10 fot

489,00 kr
Dakine SUP Paddle Sock

Dakine SUP Paddle Sock

Specialpris: 297,00 kr

Ordinarie pris 399,00 kr