Starboard Alu/Carbon SuperCruiser Windsurfing Foil

Starboards nya SuperCruiser är drömfoilen om man vill kunna foila enkelt i lättast möjliga vind. Superstyv konstruktion viket gör att starboards foilar fungerar så bra och exempelvis dominerar på tävlingssidan. Starboards supersmarta modultänk som gör att man kan modifiera eller uppgradera sin foil enkelt, exempelvis byta ut masten mot en kolfibermast senare om man vill maximer prestanda och minimera vikt. Varje foil består av mast, fuselag, frontwing, tailwing. Du kan variera alla dessa delar för att få antingen lättvindsegenskaper, hårdvindsegenskaper, egenskaper för tyngre seglare, högre vågor mm. Passar i alla deep tuttlebox brädor. OBS en foil ger mer gkrafter än vanlig fena så helst skall man köra brädor med förstärkta boxar även om vi vet flera som kört men vilken deeptuttlebräda som helst och det funkat.

Specialpris: 10 999,00 kr

Ordinarie pris 11 499,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 8-15 dagar

Beskrivning

Detaljer

A new style of foiling. Maneuverable, smooth and super fun. Our easiest foil ever. A 1700cm2 front wing gives the sensation of floating on air and a very low take off speed. The extended fuselage length provides maximum stability and some extra power. 
Choose this foil if you want to foil in the lightest winds, make foil-jibes and 360s as easy as possible, use smaller sails.4

Mast: Alu 85cm

Fuselage: Aluminium 87cm

Front Wing: Wave 1700cm2

Tail Wing: Carbon 370cm2Mer information

Tillverkare Starboard

Recensioner

Kundrecensioner 4 item(s)

Bästa foilen att börja med
Jag kan inget annat än att rekommendera den här foilen till alla nya som vill börja med foil eller om du känner att det är svårt och går långsamt att lära sig med en annan du har. Själv hade jag aldrig testat att foila när jag började med den här. Det tog utan att överdriva en kvart att flyga kontrollerat och under min 6:e session gjorde jag mina första helt flygande gippar. Den är jättestabil och precis vad man behöver för att lära sig och utvecklas på. Naturligtvis går den inte lika fort som en racefoil men i min mening är det bättre och roligare att börja lära sig manövrarna och ha full kontroll innan man börjar köra fort. Du kommer ändå köra åttor runt de andra som har valt en snabb och svår foil eftersom de spenderar så mycket tid att försöka få den att flyga när du istället ligger i högsta läget och cruisar hela tiden. Det är bättre att byta till en snabbare sen om du verkligen känner att det behövs (vilket jag verkligen inte tycker). Jag kör med ett freestylesegel på 4.8 och kan pumpa upp den i nästan ingen vind men samtidigt går det bra att köra i över 10 m/s också. Man får bara justera trycket med fötterna och skota ut lite. Det finns möjlighet att justera både framvingen och bakvingens position för att förändra hur mycket lyft versus kontroll man vill ha.
Betyg
Recension av Anton Öqvist / (Skrevs den 2020-05-01)
Easy and smooth
Superstyv mast och 85 cm funkar perfekt till min SB freeride 125 Starlite.Perfekt att lära sig foila med och göra flygande gippar.Sen är den skön och mkt avkopplande även när man kan....:-)
Betyg
Recension av Rikard Almqvist / (Skrevs den 2020-03-04)
Härlig Cruising foil
Foilar i den svagaste vind ( 6,5 segel) till att foila i hårdvind med 3,7-5,0.
Rider vågor fantastiskt bra! Svänger på en femöring!
Går naturligtvis inte lika fort som en racefoil men det är ju inte tanken.
Betyg
Recension av Mats Ferner / (Skrevs den 2019-09-19)
Oj vilken foil
Testat 5 olika foilar nu och denna var överläset den stabilaste och enklaste foilen jag testat. Om du vill lära dig foila snabt måste du testa denna. Autopilot.
Betyg
Recension av Martin Hansson / (Skrevs den 2019-05-19)

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Foilpaket Exocet Free Foil

Foilpaket Exocet Free Foil

Från: 23 998,00 kr

Foilpaket Starboard Freeride

Foilpaket Starboard Freeride

Från: 25 998,00 kr

Foilpaket Skräddarsytt

Foilpaket Skräddarsytt

Från: 25 998,00 kr

Foilpaket Bic

Foilpaket Bic

Från: 22 998,00 kr