Testresultat sailloft cross

2012-05-07 16:48

Sailloft Cross testades i Majnummret av Tyska surf 2012 tillsammans med Gaastra Matrix, GunSails Raptor, Mauisails Pursuit, Naish Rally, Neil Pryde Hellcat, North Sails X-type, Point-7 AC-X, Severne SCX, Vandal Stitch, F2 Custom.

 

Sailloft fick bäst betyg av samtliga segel på planingsförmåga. Även tidigare årsmodeller av Sailloft har fått toppbetyg i tester. Styrkorna är framförallt planingsförmåga och behålla planing i vindhål. De får även ofta beröm för att seglen är ovanligt påkostade med trippellaminat i underliken och bra materialval.

 

På övriga parametrar som snabbhet i undre och övre vindregistret, kontrollerbarhet och manöver har Sailloft cross fått höga betyg men det är på planing som man utmärker sig med klart bättre betyg än konkurrenterna.

 

Vill du ha ännu tidigare planing så har sailloft ett segel som heter Traction. Det planar lika tidigt som 1-1,5 kvm större segel vilket gjort modellen väldigt populär i Skandinavien och Tyskland där vindarna ofta är ojämna.

 

Det säljs numera över 200 Sailloftsegel per år i Sverige vilket troligen gör det till ett av de populäraste märkena. Samtidigt är det rätt dyra segel som normalt kostar kring 500-600 euro i Tyskland. I Sverige har vi oftast lägre pris än i andra länder på grund av färre mellanled.

 

 

 

Publicerad i Nyheter Vindsurfingtips av

Mattias Gunnarsson