Tips vid val av simvåtdräkt

2017-10-19 15:42

Vi började sälja våtdräkter för simning redan 2007 och intresset har växt lavinartat sen dess. Numera har vi även tillbehör som glasögon, dolmar, gel, underställ och huvor specialanpassade för simning och triathlon.Årets modeller finns i full sortering på lagret från Mars. För dig som vill göra ett fynd har vi kvar lite udda storlekar av fjolårsmodeller.

 

Skillnader mellan olika typer av dräkter

 

1) Allrounddräkter dräkter för simning

Ex. Ascan shorty, Ascan Spirit och Head Fullsuit 3.2.2

Dessa dräkter är extra tåliga och lämpar sig även för dig som även vill ha en våtdräkt som kan användas för andra vattensporter som vindsurfing etc.

Nackdelen är att de inte är lika flexibla som renodlade simvåtdräkter. De är inte heller konstruerade för hjälpa dig som vill simmar crawl att ha ett bra vattenläge. Har du som mål att t.ex. köra en svensk klassiker och måste simma Vansbrosimning men vill använda dräkten till annat också är dessa dräkter perfekt för dig.

 

 

2) Renodlade simvåtdräkter

Ex. Zone 3 Advance, Orca S6, Zone 3 Aspire, Orca Sonar, Head TriComp, Zone 3 Vanquish

Dessa dräkter har man anpassat skurning, tjocklek och materialval för simning. De går därför klart snabbare att simma i. De har exempelvis tunna mjuka axlar som ger bättre rörlighet, olika flytkraft på olika delar av dräkten för att ge rätt vattenposition. Nackdelen med dessa dräkter är att de är lite känsligare mot yttre åverkan så lämpar sig inte så bra för vindsurfing, kitesurfing etc utan är bra just för simning och triathlon.

Förutom pris, är för dessa typer av simvåtdräkter, kroppsbyggnad och simkunskap viktiga faktorer för att hitta rätt simdräkt som tar dig fram i vattnet snabbt. 

För den som inte är en så starksimmare föreslår vi dräkter som erbjuder dig hjälp med bra vattenposition medans duktigare simmare föreslår vi dräkter som ger maximalt flexibilitet.

 

Här ser du en översikt över skillnaderna på de olika simvåtdräkterna vi säljer. OBS, exempelvis 5mm betyder att tjockaste panelen på dräkten är 5mm, det finns andra paneler som är tunnare för att ge bra rörlighet.

 

Du hittar samtliga våra våtdräkter lämpliga för simning här.

Du hittar samtliga sim och triathlontillbehör här.

Har du frågor eller funderingar så kontakta oss gärna på info@surfspot.se

 

Publicerad i Sim/Triathlontips av

Mattias Gunnarsson