Starboard Atomiq topp i test

2014-06-02 12:32

Starboard Atomiq har fått fått bra testresultat i stugmagazinen och senaste testet från "Windsurf (UK)" höjer brädan till skyarna.

Kort översatt

Starboard Atom IQ 120 Carbon: "Freerideupplevelse som får det att vattnas i munnen"

 

De flesta av de nya tunnar och breda brädorna är nästan bara fokuserade på enkel jipp men Starboard Atomiq är en uppfriskande och sportig upplevelse. Bra val för dig som inte bestämt om du vill ha en " traditionell " freeridebräda eller en mer teknisk "freerace" modell.

Vi älskade denna Atom 120 snabba och härlig känsla, med en "sweet ride" som inte känns "sticky" men heller inte överdrivet nervös. Det finns massor av acceleration i brädan och den har en mycket bra toppfart och även lätt att kontrollera i höga farter.

De smala railsen hjälper till att kryssa bra också. och den fungerar perfekt både i platt och chopp i vindar mellan 8 till över 30 knop . Mer avancerade åkare kommer att förälska sig i AtomIQ jippförmåga . Med massor av grepp kan du verkligen pressa på i svängarna och variera radien på din sväng. Brädan ger mycket bra feedback till åkaren. Även oerfarnare seglare komemr uppskatta svängförmågan men det är de mer erfarna som kan utnyttja och uppskatta den gpda återkopplingen och variationen i svängradie.

Samman fattning

Med en fantastisk blandning av tempo och kontroll erbjuder AtomIQ 120 ger en sensationellt sportig och bräda som carvar perfekt.  Snabb acceleration och brett användningsområde gör den till en aptitretande freerideupplevelse .

Vi reserverar oss för felöversättningar. Vi har kortat ner orginaltexten.

Här kan du lästa mer exakt på engelska. http://www.star-board-windsurfing.com/2014/news_events/read.php?post_name=atom-iq-120-carbon-windsurf-uk-april-2014

 

Publicerad i Nyheter av

Mattias Gunnarsson