Tips vid köp av Torrdräkt

2019-01-18 11:27

Har du testat en Torrdräkt? Om inte måste du göra det om du vill ha en lång och bekväm säsong. Med någolunda vettigt underställ fryser man inte och är helt torr efter seglingen, paddlingen eller surfet. Torrdräkten är överlägset det bästa valet under den kallare årstiden.

Skall jag ha våtdräkt eller torrdräkt?

Tips vid köp av torrdräkt

Våtdräkt ger mycket bra simförmåga. Hög säkerhet även i tuffa förhållanden. Ger även ett visst skydd mot slag mm. I sporter där man befinner sig mycket i vattnet som vågsurf etc är dessa därför att föredra. Även i sporter där man sannolikheten är stor för skador på dräkten. 
 
Torrdräkt ger sämre simförmåga men fantastisk flytförmåga. Torrdräkt kräver lite mer skötsel av användaren då muddar etc bör ses över i alla fall 1 gång per säsong. Men det är oerhört bekvämt att vara helt torr efter avslutad aktivitet. I och med att man nu kan köpa torrdräkter som andas för rimliga priser så har torrdräktsförsäljningen exploderat senaste åren. Just att man blev blöt av svett var ett problem på de äldre varianten av torrdräkter. Torrdräkterna har också blivit säkrare och det är svårt få hål i den. Om det går hål så vattenfylls inte dräkten direkt så som en del föreställer sig utan lufttrycket gör att det normalt kommer in väldigt liten mängd vatten i dräkten som kroppen värmer upp. Sen går det i stort sätt aldrig hål på nya moderna 3-lagers torrisar eller neoprentorrdräkter. Samtidigt har våtdräkterna också blivit bättre och man kan i stort sätt vara helt torr även i dessa så det finns inget självklart val att det ena är mycket bättre än det andra.
 
För mer tips kring val av torrdräkt så gå in i vår torrdräktskategori och klicka på blåa "Read more" knappen:
 
Publicerad i Nyheter Våtdräkt- och torrdräktstips av

Mattias Gunnarsson