Snowkite

2016-01-18 10:04

Trainer kites

Om du aldrig kiteat förut rekommenderar vi att börja på vintern med en liten trainerkite på 1-3 kvm. Med sådan kite behöver man inte alla de säkerhetsystem som större kites kräver och man kan lära sig rätt enkelt själv och får erfarenheter som gör allt mycket enklare om man sen vill börja med större kites. En mindre kite går även finfint att använda som skridskokite eller snowkite för lättare personer. Det krävs ingen sele till dessa kites men de flesta har en leash man sätter fast på handleden så inte kiten kan sticka iväg om man tappar bommen.

 

Icekite

Is kiteing fungerar i mycket lätta vindar. Välj 1,5 -6 kvm för nybörjare. Kitar kring 6kvm eller mer bör ha säkerhetssystem med både depower och quick release. De mindre modeller är perfekta som nybörjarkitar och lätta att lära sig styra. Denna typ av kite funkar även perfekt som barnkite eller prova-på-kite för vänner eller familj. Man kan både köra med och utan sele, seglar man mycket rekommenderas att ha en sele.

 

Snowkite / Snökite

Snowkiting kräver lite större kite än iskiting, räkna med ca 6-14 kvm för fullvuxen person. För att segla kiter över 4 kvm  på ett säkert sätt krävs att man gått kurs eller lärt sig av annan person. Vi kan även förmedla kontakter för detta. Väljer du en closed cell eller uppblåsbar kite funkar den även att använda på vatten så då får du en åretrunt kite. De stora märkena för snowkite är HQ Powerkite, Ozone, Gin. Vi marknadsför alla dessa 3 märken. Till snowkite behöver man även en sele.

 

Kitewing

Som alternative till en drake i luften kan man segle genom att hålla i en drake, såkallad kitewing. Kitewing ger väldigt mycket fart och kontroll och är perfekt för issegling. Vid snö lämpar sig en drake med linor bättre eftersom den ger mer uppåtkraft.

 

Här hittar du en Guide där du kan få hjälp att lita ut vilken kite som passar dig bäst. 

Här hittar du våra snowkite och icekitemodeller.

Här hittar du Kitewing modeller.

Vill du gå en kitekurs hittar du mer information här.

Kontakta oss gärna om du saknar nått eller om du behöver produkttips eller har andra frågor info@surfspot.se

Publicerad i Kitesurfingtips av

Mattias Gunnarsson