Mauisails kolfiberbom Race/Formula

State of the art, troligen marknadens mest välrenommerade kolbom. Kännda som marknadens bästa kvalite och styvhet tillsammans med AL360 och Neil Pryde. Köp till uthalskitt (ingår ej men finns som tillval)

Specialpris: 7 997,00 kr

Ordinarie pris 14 490,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 2-5 dagar (i lager)

* Obligatoriska fält

Specialpris: 7 997,00 kr

Ordinarie pris 14 490,00 kr

Beskrivning

Detaljer

Mauisails har en helt egen produktion av kolbommar (många märken tillverks annars tillsammans) och dessa har blivit kända för att vara de mest hållbara och högpresterande bommarna på marknaden.

Orsaken till dess goda rykte är i huvudsak 3.

1.Bommen håller. Oavsätt om du segler vågor eller närmare 40 knop på en slalombräda så är mauisails bommar byggda för att hålla. Alla detaljer är specilabyggda och materialen är genomgående av absolut högsta standard med exempelvis prepeg högkvalitativ kolfiber som är ångpressad under högtryck.

2. Fronstrycket släpper aldrig. Det är extremt enerverande när fronstycket släpper på masten och glider. Mauisails har specialutvecklat fronstycke som spänns på med minimal kraft och sitter som berget. Det är så populärt att många köper fronstycket löst och sätter på sin bom av det märke de är sponsrade av.

3. Varje storlek är specialutvecklad. De mindre bommarna har smalare diameter och en bredd som ger maximal prestanda ur våg och freestyle segel. Bommen är olika tjock på olika ställen, dvs smalare där du greppar än i böjkurvan där det behövs maximal styvhet. De större storlekarna har fokus på maximal styvhet och en bredd som maximerar prestandan på slalom och formulasegel.

Carbon Race 230 - 290, Carbon Race 250 - 310 (formula)
 

Mer info: https://www.mauisails.com/booms

 

Mer information

Tillverkare Mauisails
Material Kolfiber