Mauisails kolfiberbom 230-290 (demokörd)

State of the art, troligen marknadens mest välrenommerade kolbom. Brett bakstycke med uthalstrim som ingår. Skick 4,5 (skala 1-5).

Specialpris: 5 497,00 kr

Ordinarie pris 13 990,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 2-5 dagar (i lager)

Beskrivning

Detaljer

Mauisails har en helt egen produktion av kolbommar (många märken tillverks annars tillsammans) och dessa har blivit kända för att vara de mest hållbara och högpresterande bommarna på marknaden.

Orsaken till dess goda rykte är i huvudsak 3.

1.Bommen håller. Oavsätt om du segler vågor eller 40 knop slör  så är mauisails bomamr byggda för att hålla. Alla detaljer är specilabyggda och materialen är genomgående av absolut högsta standard med exempelvis prepeg högkvalitativ kolfiber som är ångpressad under högtryck.

2. Fronstrycket släpper aldrig. extremt enerverande när fronstycket släpper på masten och glider. Mauisails har specialutvecklat fronstycke son spänns på med minimal kraft och sitter som berget. Det är så populärt att många köper fronstycket löst och sätter på sin bom av det märke de är sponsrade av.

3. Varje storlek är specialutvecklad. De mindre bommarna har smalare diameter och en bredd som ger maximal prestanda ur wåg och freestyle segel. Bommen är olika tjock på olika ställen, dvs smalare där du greppar än i böjkurvan där det behövs maximal styvhet. De större storlekarna har fokus på maximal styvhet och en bredd som maximerar prestandan på slalom och formulasegel. I racemodellen ingår även kitt för justerbart uthal.

Storlekar: Carbon Wave 140 - 200,Carbon Wave 170 - 230, Carbon Race 190 - 240, Carbon Race 230 - 290, Carbon Race 250 - 310
 

Specifikation, vikt mm: http://www.mauisails.com/boom_spec.php?id=18

Detaljbilder: http://www.mauisails.com/pp.php?id=18

Monteringa av uthalstrim: http://www.mauisails.com/pdf.php?id=70

Montering av fronstycke: http://www.mauisails.com/pdf.php?id=69

 

Mer information

Tillverkare Mauisails
Bomlängd 230-290
Material Kolfiber