RAD Is/snö bräda Icecarveboard för segling på is och snö

Att köra denna bräda är som att vindsurfa men på snö och is istället för vatten. Fantastiskt roligt och fort går det. Tillverkad av Pirate boards, dvs samma fabrik som göra pirate brädorna men denna har lite avvikande spec. OBS grafiken har ändrats under 2019, nu svarta kanter, se minibild. Detta är custombyggda brädor som handmålas så räkna med att det inte är samma finish på lack som om du köper serietillverkade massproducerade brädor.

5 398,00 kr

Tillgänglighet: Levtid 2-5 dagar (i lager)

Beskrivning

Detaljer

Nytt jämfört med gamla modellen är helsvarta pads. Vid förra uppdateringen blev det rostfria skenor samt nytt ännu styvare Herex laminat i sandwish ger änny bättre preformance. Dessutom uppgraderades fotstropparna ett par snäpp, dessa syns dock ej på bilden.

Allmän info om brädan

Den carvar precis som din surfbräda och kan även komma upp i riktigt höga hastigheter. Funkar både på blankis, skrovlig is eller tjock snö. På ren is kommer man upp i otroliga farter, manöverförmågan får står tillbaka lite för fartegenskaperna. Brädan är inte särskilt iskänslig så även om isen är skrovlig och dyligt kör man över utan att det stör. Klarar dåliga isar betydligt bättre än skridskor eller isbrädor som byggs med 4 medar.

På snöbelagd is är brädan lätt att svänga och "Carva". Fantastisk känsla att carva fram i solsken i lätt medvind på snöbelag is, då förstår man varför den kallas carve board.

Tillverkad av välkänd customtillverkare med stålkanter och fullsandwich konstruktion. Stroppar och 1 fena för is ingår.

Man kan köpa till extrapaket med:

-Större skena fena för freestyleåkning på is eller  där det ligger en del snö på isen + Vadderad boardbag med fack för fenorna. +600:-

Längd 180cm, bredd 34 cm . Lämplig för segel mellan 4-7 kvm
 
 

Här ser du 2 filmer som den är med i

http://www.youtube.com/watch?v=SfmMk6FtBS0&list=UUcJCyHG9YKPhgyyqSXqlFCg

http://www.youtube.com/watch?v=cPuVEHiZjGo&feature=youtu.be

Mer information

Tillverkare Rad

Recensioner

Kundrecensioner 5 item(s)

Ett riktigt bra alternativ till kite på vintern.


Det kan bli lite tråkigt att enbart använda kite på vintern när man ska segla. Kitewing ger också variation men liknar i mitt tycke mer kite än vindsurfing. Så om man vill ha variation på vinterseglingen så rekomenderar jag denna bräda med vindsurfingsegel. Och den fungerar riktigt bra under rätt omständigheter som då det är hård is och inte för tjockt snölager och helst lös snö. Om det är snö på isen får snölagret inte vara alltför tjockt, annars kan inte skenan nå ner till isen. Det är den som står för greppet. Det finns som alternativ att köpa med en högre skena. då kan man använda brädan vid lite mer snö än annars. Snön ska helst inte vara för hård och kompakt för då glider brädan sämre. Skenan skär ju igenom snölagret ner till isen. Annar spelar det inte någon större roll om isen är ojämn.

Även fast jag har vindsurfat ganska mycket på den isfria säsongen så tog det några gånger innan jag blev vän med denna bräda och att gippa var svårt i början men sedan gick det bra.

En bräda som är riktigt rolig att köra med som fler borde upptäcka.
Betyg
Recension av Peter Dahlström / (Skrevs den 2018-04-15)
Trevlig efter trimning.
Den var rätt svårstyrd i början. Men efter att jag dragit meden några gånger på ett betonggolv så att den inte skär ner lika mycket i isen går den mycket snabbare och är lättare att svänga med. Även ändrat främre fotstropparna till en singel i mitten. Nu fungerar den fint även för 100+ kilo. Nu gäller det bara att lära sig att hantera den bättre.
Betyg
Recension av Johan Högdahl / (Skrevs den 2018-01-14)
Vinterkul!
Ser fram emot den tredje säsongen nu.
Har kört med MC ställ samt hjälm med visir efter en vådlig krasch första året.
Fartkänslan liksom seglingskänslan är enorm.
Jag har en röd Kona rigg som känns fin upp till 5-6 m/s, funderar på att skaffa en mindre och planare rigg till denna vinter.
Roligaste jag har haft för 5000:-
Det skulle vara kul om några fler kom igång på fjärden mellan Kungsängen och Kallhäll.
Kom igen Sören A.

Betyg
Recension av Rickard / (Skrevs den 2013-10-26)
Riktigt kul vinterleksak
Började surfa i somras och köpte en isbräda för att fortsätta öva på vintern. Riktigt kul att köra både på snö och is och väldigt lik känslan på vindsurfingbrädan.

Svårt i tjock lössnö men annars verkar de flesta underlagen funka bra.

Har aldrig provat andra is brädor såsom hiberna så jag har inget att jämföra med men är riktigt nöjd med min.
Betyg
Recension av Erik / (Skrevs den 2011-02-09)
Kul och snabbt
Kanonkul och precis som vindsurfing! Går bäst på is eller is med upp till ca 20 cm snö. Tar höjd som en Formula och går snabbt som en raket, 38 knop med ett gamalt vågsegel från 1990 på 4,4 kvm i 8 m/s. Mer snö gör att man förlorar lite höjdtagning. Inte superenkel att gippa men jag har sett de som klarar det kanon med den lite större fenan på.
Betyg
Recension av Mattias / (Skrevs den 2010-02-22)