Starboard Formula 177 2017 (demoex)

Starboard är världens mest framgångsrika märke på formulabrädor. Detta är Formula för dig som siktar på att vara i topp i resultatlistorna eller vill ha det bästa. Starboard lyckas med konststycket att göra en bräda som är relativt lättkörd samtidigt som den har potential att slå alla andra på banan. Mer info nedan. Demoex i skick 4,5, skala 1-5. Stroppar ingår men fena ingår ej.

Specialpris: 14 850,00 kr

Ordinarie pris 29 998,00 kr

Levtid 2-4 dagarTillgänglighet: I lager

Beskrivning

Detaljer

Teknisk data mm kommer här då fort den är tillgänglig.

 

Mer information

Tillverkare Starboard
Brädtyp Formula
Skick 4

Recensioner

Kundrecensioner 1 item(s)

Första intrycket när man ställer sig på den är enkelheten.
Har kört Starboard 167 på Rhodos under 14 dagar i varierande förhållanden.


Första intrycket när man ställer sig på den är enkelheten. Den är mindre teknisk att segla än de flesta brädor jag seglat tidigare och det är i princip bara att ställa sig på och åka. Den planar lätt och går bra i hela vindregistret från lätt till hård vind, snabb att gippa och slå med och framförallt är den livlig och rolig att segla. Utformningen för fötterna när man står i chickenstrapen känns grymt lyckad och gör att man kan kanta brädan effektivt.


För mig som kört sönder nästan alla formulabrädor jag ägt inom loppet av ett par veckor är hållbarheten en av de viktigaste faktorerna. 167:an känns styv och välbyggd och däcket visar inga tendenser till mjukhet hitintills.


Trimmet på brädan är personligt men det jag fått göra för att få in den rätta känslan är att flytta bak mastfotsplaceringen ca 1-1,5cm från rekommenderat och höjt bommen 2-3 cm mot vad jag tidigare seglat med. Fotstropparna monterade jag i bakersta läget. När det kommer till fenval är man som vanligt begränsad till det man har. I mitt fall har jag kört med en 70 S- i hårdare vind och en Boss B9 74 S-- i lätt till mellanvind. Båda funkar bra. Jag väger ca 100kg så de som är lättare behöver nog inte gå upp på 74. Steve Allen som utvecklat brädan rekommenderar 70-72 fenor. Läs mer här: http://www.abcwindsurf.eu/index.php/materiali/tavole/3314-abc-news-fw-sb-167-exclusive-interview-to-steve-allen


Med vänlig hälsning/Mats Nilsson

SWE 7777
Betyg
Recension av Mats Nilsson / (Skrevs den 2014-05-07)